23 weken zwanger

22 weken zwanger

Aan de ene kant voelt het alsof het gisteren was dat ik een positieve test in mijn handen had, aan de andere lijkt het jaren geleden. Vandaag ben ik 23 weken zwanger, ruim over de helft dus. Maar het duurt nog bijna 4 maand totdat ik ben uitgerekend, dus dat is nog best ver weg.

Toch krijg ik al een beetje last van nesteldrang. Ik wil alles voor de baby alvast in huis hebben en ik ben al bijna klaar met kleertjes kopen. Misschien komt het doordat ik nog niks kan doen aan het kamertje. Als ik nu zorg dat ik de andere dingen klaar heb, kan ik me straks volledig richten op ons nieuwe huis. Oké, ik weet best dat ik dan zo nu en dan nog iets zal kopen, maar voor mijn gevoel is dat onderdeel dan klaar.

Maandagavond las ik op Facebook een berichtje van iemand die naar de verloskundige was geweest en toen bedacht ik me opeens dat ik dinsdag ook naar de verloskundige moest. Anders was ik het waarschijnlijk echt straal vergeten. Gelukkig dacht ik er dus toch op tijd aan en dinsdagochtend waren Nomi en ik om 10 uur bij de verloskundige.

Nomi vindt het daar trouwens heel interessant, maar ze vindt het wel een beetje gek wat de verloskundige met me doet. Ze keek de verloskundige heel boos aan toen ze mijn bloeddruk aan het opmeten was en ze bleef maar kijken. Mijn bloeddruk was volgens de verloskundige te laag, maar dat is voor de baby niet erg. Het verklaart wel waarom ik me snel slap en moe voel. Ik dacht dat dat gewoon door de zwangerschap kwam, maar blijkbaar toch niet.

Voor mezelf heeft het verder ook geen gevolgen, het kan alleen een beetje lastig zijn. En het betekent dat ik niet hoef op te letten qua zout, dus ik heb wat cup a soup en dropjes in huis gehaald.

Verder was alles helemaal goed met de baby. De verloskundige kon niet goed voelen hoe hij ligt (maar aan de schopjes te voelen ligt hij nog in een stuit), maar hij ligt in ieder geval in de lengte en zijn rug ligt aan de rechterkant. Grappig, want zo lag Nomi ook vaak. Mijn baarmoeder was goed gegroeid en toen ik in mijn zwangerschapskaart van mijn vorige zwangerschap keek, zag ik dat die groei bij beide zwangerschappen ook hetzelfde is.

Met mijn bekken gaat het trouwens prima. Ik heb nog wel eens pijn, maar ik heb er veel minder last van dan in de weken hiervoor. Ik doe wat rustiger aan en ik weet wat ik wel en niet moet doen, dus dat helpt heel goed.

We gaan dus vrolijk verder en als ik me de komende weken zo kan blijven voelen als nu, dan teken ik ervoor 🙂

17 gedachten over “23 weken zwanger

 1. Tineke schreef:

  Fijn dat je het zelf ook zo snel vind gaan, ik heb dat bij mezelf juist helemaal niet 🙂 Gelukkig gaat alles erg goed met de baby. Heb je al wat ideeën voor de babykamer?
  Liefs

 2. Lilian schreef:

  De helft alweer! Het begin van de zwangerschap lijkt altijd langzaam te gaan maar als je eenmaal op de helft bent gaat het als een speer. Fijn om te horen dat het op de lage bloeddruk na dan verder goed gaat!

 3. Leonie schreef:

  Ik begrijp wel dat je nesteldrang hebt hoor, haha! Ik ben blij dat wij eindelijk een begin hebben gemaakt aan de babykamer, dat wachten vond ik ook maar niks.
  Nog even geduld en dan kan jij ook lekker beginnen!

 4. Jessica schreef:

  Klinkt goed deze update. Fijn dat het goed gaat met het kindje en ook met jou (ondanks je lage bloeddruk). Haha, wel leuk dat Nomi het echt niet leuk vond wat de verloskundige allemaal met je deed.

 5. Cindy schreef:

  Wow, wat gaat het snel zeg! Nomi is echt beschermend over haar mama, te schattig. Hier staat de teller vandaag op 39 weken en 1 dag haha.

 6. MetMirjam schreef:

  Wat fijn dat je je nu zo goed voelt! Het gaat allemaal best snel, maar als je je niet goed voelt, duren de 9 maanden lang hoor. Ik had echt ENORM last van nesteldrang.. vanaf het begin zo’n beetje al haha – vond mijn lief ook leuk, dat begrijp je 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.