35 weken zwanger

35 weken zwanger

Nog vijf weken, oftewel 35 dagen tot de uitgerekende datum. Het komt nu wel echt heel dichtbij en dat kan ik goed merken. Vorige week heb ik de laatste afspraak (en echo) bij de verloskundige gehad en volgende week moet ik naar de gynaecoloog. Verder merk ik dat mijn lichaam zich echt aan het voorbereiden is.

35 weken zwanger

Het schijnt dat je bij je tweede kindje wat meer harde buiken, oefenweeën en dat soort dingen hebt. Bij Nomi had ik er nauwelijks last van, nu heb ik regelmatig krampen. Daardoor slaat de nesteldrang nogal toe, want stel dat het nu al doorzet.. Daarom heb ik alvast een tas klaargezet met spulletjes voor mezelf voor als ik naar het ziekenhuis moet, en de kleinste kleertjes voor de baby liggen gewassen en gestreken (jup, ik heb staan strijken toen het zo heet was.. Ik leek wel gek) in de kast. Ook die kunnen dus snel gepakt worden.

Omdat Nomi is geboren met een keizersnee, moet ik vanaf week 36 naar de gynaecoloog in plaats van naar de verloskundige. Vorige week was mijn laatste afspraak bij de verloskundige en toen stond er ook een groeiecho gepland. Alles zag er goed uit en hij is nog steeds ongeveer gemiddeld.

3134

Mijn buik lijkt niet echt meer te groeien (hoeft ook niet hoor, ik vind hem nu wel groot genoeg), en waarschijnlijk komt dat door het indalen. Zelf vind ik dat mijn buik nog best hoog zit, maar blijkbaar ligt het hoofdje toch echt al in mijn bekken. Dat verklaart ook weer de bekkenpijn trouwens. Qua ligging kunnen we dus ook gewoon voor een natuurlijke bevalling gaan 🙂

35 weken zwanger blog 3

Toen Nomi gistermiddag bij mijn schoonmoeder was, besloot ik even bezig te gaan op de babykamer. Ik maakte het wat gezelliger met kaartjes (van Little Dutch) en een wolkje met sterretjes (van Babyenmamakado.nl).

Binnen nu en zeven weken zal de baby er dus zijn. Ik hoop dat de komende weken snel voorbij zullen gaan, want ik kan echt niet wachten totdat ik ons kindje mag vasthouden (en totdat ik niet meer zwanger ben). Ik krijg regelmatig de vraag of ik zenuwachtig ben voor de bevalling en voor de weeën, maar dat ben ik eigenlijk totaal niet. Ik kan me er weinig bij voorstellen omdat ik nooit echte weeën heb gehad en ik ben ook niet echt bang voor de pijn. Natuurlijk weet ik dat een bevalling niet fijn zou zijn, maar ik kijk op dit moment vooral heel erg uit naar de komst van ons kindje.

7 gedachten over “35 weken zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.