37 weken zwanger

37 weken zwanger blog

Weer een mijlpaal; vandaag ben ik 37 weken zwanger. Vanaf vandaag ‘mag’ de baby dus komen en is hij niet meer prematuur. En ik moet zeggen dat ik het helemaal niet erg zou vinden als hij nu snel zou komen.

37 weken zwanger

Afgelopen week pakte ik onze ziekenhuistassen verder in. Ik had al wat dingen klaarstaan en ik had een plankje in de kast op de babykamer gereserveerd voor dingetjes die mee moeten naar het ziekenhuis, maar nu is het echt ingepakt. Als ik er nog aan toe kom, zal ik jullie binnenkort laten zien wat ik mee neem.

Vorige week had ik de eerste controle bij de gynaecoloog. Omdat Nomi met een keizersnee is geboren, moest ik vanaf 36 weken naar het ziekenhuis voor de controles. Alles bleek goed te zijn, maar de baby is wel flink gegroeid. Hij zit nu een beetje bovenaan in de curve, dus het zal geen kleintje zijn bij de geboorte.

37 weken zwanger 1

Ook staat ons bed inmiddels op klossen en vorige week legde ik het zeiltje op het matras, dus wat dat betreft mag hij ook komen. Ik kreeg de vraag of ik dat zeiltje niet irritant vond, maar ik heb er twee dikke hoeslakens overheen gedaan en daardoor kraakt het gelukkig niet.

Lichamelijk gaat het niet meer zo super. Bij alles wat ik doe krijg ik harde buik, ik lig ’s nachts wakker door de bekkenpijn en ik heb regelmatig voorweeën. Maar het hoort erbij en gelukkig hoef ik niet meer zo lang 🙂

Er komen weer regelmatig pakketjes binnen met babyspullen. Niet omdat ik zo koopverslaafd ben, maar we hadden bijvoorbeeld nog geen babyfoon. Terwijl ik de andere dingen allemaal een tijdje geleden al in huis had, bleef dit op het lijstje staan. Ik kon namelijk geen keuze maken en als de baby eerder geboren zou worden, heb je zo’n ding ook de volgende dag in huis. Verder bestelde ik wat extra luiers, zowel voor de baby als voor Nomi. Dan hoef ik daar niet de stad mee door te slepen en we hebben nu voor de eerste weken waarschijnlijk wel genoeg. Ook bestelde ik de enveloppen voor de geboortekaartjes alvast. Die kan ik binnenkort gaan schrijven, dat scheelt weer wat werk in de kraamweek.

10 gedachten over “37 weken zwanger

  1. Marije schreef:

    Ooh wat spannend allemaal! Gelukkig gaat het goed met de kleine. Jij nog even volhouden he! Kan me voorstellen dat je er nu wel klaar mee bent! Ik ben trouwens benieuwd naar wat je allemaal meeneemt naar het ziekenhuis. Ik moet zelf namelijk mijn tas ook nodig eens gaan inpakken en kan wel wat tips van een ervaren moeder gebruiken 🙂

  2. Kelly schreef:

    Spannend! Ik werd gek van dat zeiltje haha en hij ligt nu onder de topper, zo hoor ik hem minder kraken en blijf ik er niet aan vast plakken ? Veel succes met de laatste weekjes!

  3. Linda schreef:

    Ik vond dat zeiltje veschrikkelijk heb het erna 1 nacht fgegooid en ben naar de action gegaan voor een waterdicht hoeslaken. Ideaal zijn die, kunnen gewoon op 60gr in het wasmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.