‘Broertje! Ben je?’

kusje broertje

Toen ik net zwanger was, was ik heel benieuwd wat Nomi van de zwangerschap zou gaan begrijpen. Ze is natuurlijk nog vrij jong, maar op dit moment heb ik wel het idee dat ze wat dingen begint te snappen. Laatst keken we in een winkel bij de jongenskleertjes en toen zei ze ‘broertje’ en ze heeft nou een paar keer ‘Broertje! Ben je?’ gezegd.

Nou denk ik niet dat ze al echt kan snappen wat het precies betekent dat ze een broertje krijgt, maar ik heb zeker het idee dat ze weet dat er iets gaat veranderen. De laatste tijd claimt ze me nogal en dat kan natuurlijk gewoon een fase zijn, maar ik denk dat het wel iets te maken heeft met de zwangerschap. Ze wil de hele dag dichtbij me zijn, ik hoor de hele dag door ‘mama’ en ze wil regelmatig knuffelen, terwijl ze een tijdje geleden nog veel te druk was met spelen om ook maar heel even rustig bij me te zitten.

Dat is natuurlijk allemaal heel lief, maar ik moet zeggen dat ik het soms ook best zwaar vind. Een kind dat aan je vastgeplakt zit terwijl het 30 graden is, is gewoon niet zo heel fijn. En het zou ook best lekker zijn als ze zichzelf even kan vermaken en als ze zo nu en dan ook bij iemand anders wil zitten. Maar ik denk dat dat vanzelf wel weer komt.

Nomi vindt mijn buik ook heel interessant. Ze trekt regelmatig mijn shirt omhoog om naar mijn buik te kijken en ze geeft regelmatig een kusje of een knuffel. Ze zegt regelmatig dingen als ‘broertje da?’ en ‘broertje in’. En het schattigste vind ik ‘broertje, ben je?’. ‘Ben je?’ vraagt ze sowieso regelmatig, als ik even naar de keuken loop of als ze van iemand anders wil weten waar diegene is. Ze gebruikt het dus wel op de goede manier, maar ik weet niet helemaal wat ze nou precies bedoelt als ze vraagt waar haar broertje is.

Ik weet niet of het toeval is, maar ze is de laatste tijd heel druk met baby’s. Als we ergens een baby zien roept ze meteen ‘baby’ of ‘baby’tje’ en ook op foto’s vindt ze baby’s heel interessant. Ze vond de Ouders van Nu laatst bijvoorbeeld ook heel leuk om door te bladeren.

Als haar broertje er is zal het voor haar waarschijnlijk allemaal een stuk duidelijker zijn. Dan ziet ze haar broertje en is het niet meer zo vaag. Het zal voor een kindje van haar leeftijd waarschijnlijk niet goed te snappen zijn dat haar broertje eerst in mijn buik zat (dat vind ik zelf namelijk al een gek idee haha). Maar ik denk dat het voor haar dan een stuk duidelijker wordt wat ‘broertje’ nou betekent.

13 gedachten over “‘Broertje! Ben je?’

  1. Lilian schreef:

    Aaah klinkt allemaal heel erg lief! Gaat straks vast goed komen als haar kleine broertje er is en ik denk dat ze nu even in een mama fase zit. Jay had dat ook een paar maanden terug.

  2. Leonie van Mil schreef:

    Wat super schattig hoe ze er mee bezig is. Inderdaad zal het allemaal nu een beetje vaag zijn, maar dat komt vanzelf als de kleine man er eenmaal is. Ik ben ook heel benieuwd hoe ze er dan op reageert

  3. Jessica schreef:

    Wat lief dat ze er zo mee bezig is, ondanks dat het voor jou wat minder ” fijn” is dat ze de hele dag om je heen hangt… letterlijk… Nog even dan is haar broertje er! Ben heel benieuwd hoe ze op hem reageert in het echt.

  4. Japke schreef:

    Kapot schattig, die woordjes, maar ook dat claimen. Ik snap dat het voor jou best zwaar zal zijn af en toe. Mijn zoon was al zes toen ik zwanger was van mijn derde. Ik weet nog dat hij heel vaak met zijn gezicht tegen mijn buik aan stond te zingen: ja lieve baby. Daar doen die foto en je verhaal me wel aan denken…

  5. Nienke schreef:

    Wat schattig dat ze zo tegen je buik praat! En dat ze zo met baby’s bezig is is vast geen toeval 😉 straks heeft ze een echte baby om zich mee bezig te houden 😉

  6. Simone schreef:

    Wat lief hoe ze er zo mee bezig is dat ze een broertje krijgt. En ook al is het nog vaag, ze heeft vast wel door dat er íets verandert en dat dat met je buik te maken heeft, haha. Super schattig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.