Challenge accepted; 40 keer sporten in 100 dagen

sporten

Het gaat bij mij telkens een beetje op en af qua sporten. Het ene moment ben ik hartstikke gemotiveerd en ga ik meerdere keren per week, maar soms heb ik totaal geen zin en ga ik niet. En dat was nou niet bepaald mijn voornemen. Toen ik laatst op de sportschool kwam zag ik dat er de dag erna een zomerchallenge begon. Die duurt 100 dagen, en je kunt de uitdaging aangaan om 40, 60, 80 of 100 (!) keer te gaan sporten in 100 dagen.

40 keer sporten

Ik twijfelde tussen niet meedoen, of 40 keer. De rest is voor mij wel erg vaak namelijk. 40 keer sporten in 100 dagen betekent dat ik ongeveer 3 keer per week moet gaan. En dat vind ik wel genoeg haha! Super stoer dat er mensen zijn die 100 keer willen gaan sporten, maar dat is niet echt aan mij besteed.

Een stok achter de deur

Laatst vertelde ik mijn sportinstructeur nog dat ik de motivatie een beetje kwijt was. Hier is zo’n challenge natuurlijk perfect voor. Zo heb ik echt een stok achter de deur en dat heb ik wel nodig. Geen excuses meer als ‘maar het is zo koud’, ‘ik heb vandaag geen energie’, et cetera. Althans, dat is mijn doel. Mijn sportinstructeur vroeg dan ook meteen voor hoeveel keer ik zou gaan en ik dacht, ik doe het gewoon!

zomerchallenge

Note to self; Ga nou eens in het weekend sporten

Ik neem me al ik weet niet hoe lang voor om in het weekend te gaan sporten. Vaak is Bart dan thuis en kan ik prima even naar de sportschool gaan. Maar toch doe ik het niet. Ik weet niet waarom, ik denk dat het gewoon niet zo in mijn ritme zit ofzo. Dat wil ik nu dus gaan veranderen, want dan kom ik natuurlijk veel sneller aan die 40 keer. Gewoon op zaterdagochtend, na Nomi’s gym bijvoorbeeld. Of tijdens Lenns middagslaapje. Er is in het weekend genoeg tijd om even te gaan sporten.

Dit wordt dus mijn challenge voor de komende tijd. En ik zal jullie natuurlijk laten weten of het is gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.