Dagboekje #162; Ikea, ziekenhuis en warm

1

Vorige week was wel weer een typisch hoogzwanger weekje. Nomi en ik waren veel thuis, vooral toen het warm was kwam ik zo min mogelijk buiten. Ik kan absoluut niet meer tegen die klamme hitte en als ik twee stappen zette begon ik al te zweten. Maandag gingen we even naar Ikea, want ik bedacht opeens dat ik nog een kastje in de kamer wilde. Nomi vond het daar helemaal geweldig. Verder bracht ik twee keer een bezoekje aan het ziekenhuis.

2

Nomi en Guusje worden steeds betere vriendjes. Een tijdje geleden liep Guusje nog meteen weg als Nomi eraan kwam, maar inmiddels laat ze zich door haar aaien. Omdat ik het binnen zitten dinsdag wel een beetje zat was, liepen we even naar de supermarkt. Ik blijf het ongezellig vinden dat Nomi van me af zit, maar zij vindt het blijkbaar leuker.

3

Ook woensdag wilde ik boodschappen gaan doen (ja ik maak echt spannende dingen mee de laatste tijd) en Nomi wilde perse haar beer meenemen. Ze was heel boos toen ik zei dat dat niet mocht. Toen Nomi sliep keek ik Pretty Little Liars.

4

Woensdag was het nogal warm (dat zie je vast wel aan mijn gezicht) en Nomi besloot de hele tijd bij mij te willen plakken. ’s Middags gingen we naar mijn ouders die net terug waren van vakantie en Nomi vindt hun nieuwe ‘huisdier’ heel interessant.

5

’s Avonds gingen Bart en Nomi een stukje fietsen en terwijl ik op de bank lag kreeg ik deze foto. Donderdagochtend had ik wat dingetjes in huis gedaan en daarna keken we even tv.

6

Na een tijdje realiseerde ik me dat ik de baby al een tijdje niet had gevoeld. Ik besloot het nog even aan te kijken, maar uiteindelijk belde ik toch het ziekenhuis. Ik mocht meteen komen en ik werd aan de ctg gelegd (de rest kun je hier lezen). Na twee uur aan de ctg mocht ik naar huis en omdat ik precies 37 weken zwanger was, maakte ik een buikfoto.

7

Vrijdag maakte Nomi een erg mooie selfie 😉   Ze vindt het zo leuk om zichzelf te zien haha.

8

’s Middags gingen we even naar buiten, Nomi speelde in de tuin terwijl ik lekker met mijn voeten omhoog lag. Na het eten wandelden we nog even een stukje.

9

Zaterdag voelde ik me niet lekker en doordat ik de baby weer nauwelijks voelde, mocht ik weer langskomen in het ziekenhuis (ik ben vaste klant inmiddels 😉 ). Alles zag er gelukkig uit, maar mijn bloeddruk en hartslag waren nog steeds aan de hoge kant. Ik kreeg het advies om toch nog wat rustiger aan te doen. Daarna ging ik even naar de MediaMarkt en parkeerde de auto heel asociaal op een gezinsplek. Maar eigenlijk vind ik dat je daar als hoogzwangere vrouw ook best mag gaan staan.

10

Zondag deed ik overdag wat dingetjes in huis. Bart heeft ’s ochtends met Nomi gefietst en ’s middags gingen ze samen naar de optocht hier in het dorp, dus ik had wat tijd voor mezelf. En ’s avonds aten we bij mijn ouders.

7 gedachten over “Dagboekje #162; Ikea, ziekenhuis en warm

 1. Marije schreef:

  Oooh die onzekerheid als je je baby niet meer voelt, ik vind het soms slopend! Gelukkig is alles goed met de kleine! En dat parkeren op de gezinsplek: groot gelijk! Ik zou het ook doen, ware het niet dat ik nu echt niet meer door Ikea kan lopen haha. Nog eventjes en dan heb jij je kleintje al in je armen! Spannend!

 2. Leonie schreef:

  Haha, lekker met dat hete weer; een knuffelige Nomi;)
  Goed dat je gewoon meteen belt en een ctg laat maken als je de baby niet goed voelt! Ik heb soms ook van die momenten.. Vreselijk! Maar tot nu toe duren ze niet lang en voel ik dr toch weer een beetje…

 3. Janske schreef:

  Wat vervelend dat je de kleine niet voelde, het lijkt me zo spannend. Hier tot nu toe een stuiterbal in mijn buik, dus dat scheelt die zorgen. Hij mag nu wel bijna komen, die kleine man 🙂

 4. MetMirjam schreef:

  Het lijkt me zo rot om steeds je kindje niet te voelen! Heel fijn dat ze het zo goed in de gaten kunnen houden. Nog even bikkelen.. Hopelijk komt je kleine mannetje snel!

 5. Jessica schreef:

  Jeetje best een spannende week zo geweest als je je kindje niet meer zoveel voelt. Gelukkig dat je elke keer snel langs mocht komen en alles goed was… Nog eventjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.