Dagboekje 233; shoppen, huisarts en sneeuwpret

sneeuwpret

Zo, Sinterklaas is weer weg, dus het is tijd voor kerst! Afgelopen week bracht ik ons huis in kerstsfeer, we shopten even voor Nomi, we gingen naar de huisarts en we hebben lekker in de sneeuw gespeeld!

Maandag; brokkenpilootje heeft zijn hoofd weer kapot

gevallen

Maandagochtend brachten we Nomi naar de peuterspeelzaal, en het kost steeds meer moeite om Lenn mee naar huis te krijgen. Deze keer was hij leuk in het keukentje aan het spelen met twee andere kindjes. ’s Middag waren Nomi en Lenn duidelijk toe aan rust, na het drukke Sinterklaasweekend. Daarom bleven we lekker thuis. Lenn was aan het spelen en klom op een stoel, en viel eraf. Omdat we geen boodschappen hadden gedaan zijn we ’s avonds naar de McDonalds gereden. En om die calorieën toch maar even te verbranden ging ik daarna naar de sportschool.

Dinsdag; nog maar even bijkomen

gym

Ik vertelde gisteren al dat ik blij ben dat Sinterklaas weer in Spanje is. Dinsdag was Nomi nog steeds aan het bijkomen, en ik besloot er nog maar een rustig dagje van te maken. ’s Ochtends deden we boodschappen en verder waren we gewoon thuis. En het was duidelijk dat Nomi dat wel even lekker vond. ’s Avonds ging ik weer naar de sportschool en maakte ik daar een selfie. Lekker ongemakkelijk, met mensen om je heen, maar ach!

Woensdag; shoppen voor Nomi

falafel

Meestal gaat Nomi op woensdag zwemmen met haar oma, maar ze was er vorige week niet. Dus Nomi bleef gezellig bij ons! ’s Ochtends at ze de witte bonen die over waren van de vorige dag op, en dat vond ze een perfect ontbijtje. We deden boodschappen en ik wilde eens iets anders maken dan anders, en ik ging voor couscous met falafel en groente.

maat 104

’s Middags gingen we even de stad in en daar liet ik de voeten van Nomi en Lenn opmeten. Lenn bleek nog steeds schoenmaat 20 te hebben, dus hij past nog prima in zijn schoentjes. Nomi’s voeten bleken alweer een maat te zijn gegroeid, ze heeft nu al maatje 25. We zochten nieuwe schoenen uit voor haar, en we kwamen ook een leuk jurkje tegen. Dat kon ze wel gebruiken, want terwijl ze in de zomer nog makkelijk in maat 92 paste, wordt maat 98 nu al te krap!

Donderdag; kerst in huis!

kerst

Donderdag vond ik het wel tijd worden voor wat meer kerst in huis. Ik had al een paar dingetjes neergezet, maar nu haalde ik de rest van zolder. Dit schattige boompje was ik helemaal vergeten, terwijl hij zo leuk is! ’s Avonds keken we zoals iedere week Expeditie Robinson.

Vrijdag; toch maar even naar de huisarts

Nomi heeft al een tijdje last van eczeem, maar telkens als ik de huisarts wilde bellen leek het wat beter te gaan. Vrijdag besloot ik toch maar even te bellen, en we mochten ’s middags langskomen. We kregen een nieuw zalfje en dat lijkt goed te helpen. ’s Avonds deden Bart en ik een spelletje.

Zaterdag; sneeuw!

Zaterdagochtend was Bart even weg met Nomi en Lenn, dus ik had een lekker rustig ochtendje. Toen Lenn ’s middags sliep kwam Nomi bij me zitten wilde ze verdergaan met haar oefenboekje die ze van Sinterklaas kreeg. Even later begon het te sneeuwen, en dat vond ze natuurlijk heel interessant! Aan het einde van de middag gingen we naar mijn ouders, en ’s avonds keken we Soof 2 (wat trouwens echt een aanrader is!).

Zondag; sneeuwpret!

Zondag lag er hier best veel sneeuw, en Bart haalde de slee uit de schuur. Tijdens Lenns middagslaapje mocht Nomi op de slee, maar ze vond de sneeuw niet zo leuk (dat had je aan de foto waarschijnlijk wel gezien). Lenn vond het wel heel leuk, en Bart heeft flink wat rondjes door de tuin gelopen!

5 gedachten over “Dagboekje 233; shoppen, huisarts en sneeuwpret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.