Dit zei ik tijdens de bevalling

uitspraken tijdens bevalling

Oké, niet het meest originele onderwerp om een blogje over te schrijven, maar ik kon het toch niet laten. Een tijdje geleden dacht ik nog dat ik niet zoveel gezegd had, maar inmiddels is mijn geheugen weer een beetje terug en herinner ik me iets meer van de bevalling. Dit is wat ik tijdens de bevalling zei:

 • Snij hem er maar uit!
  En dat zei ik een keer of 100.
 • Degene die zegt dat je deze pijn na de bevalling vergeet is niet goed wijs.
  En daar blijf ik bij, ik weet nog precies hoe het voelde.
 • Als jij denkt dat een slaappil nu gaat werken heb je echt geen idee hoe weeën voelen.
  Toen kreeg ik de reactie ‘als je hem niet inneemt weet je zeker dat hij niet werkt’. Ik kon haar wel wat doen..
 • Donder op met dat washandje.
  Een koud washandje helpt echt niet tegen weeën..
 • Ik doe niet meer, ik ga weg. 
  Geen idee waarom ik dat zei.
 • Ik wil nú een ruggenprik.
  Maar daar moest ik nog een paar uur op wachten.
 • Spuit me dan maar plat.
  Dat leek me op dat moment een prima optie.
 • Ik laat toch ook geen kies trekken zonder verdoving?!
  Oftewel, ik ga ook niet zonder verdoving bevallen.
 • Nee ik wil niet eerst een verdoving, ik wil gewoon nú die ruggenprik!
  Maar de anesthesist wilde me toch eerst verdoven. Van beide prikken voelde ik trouwens niks.
 • Degene die de ruggenprik heeft uitgevonden zou heilig moeten worden verklaard.
  Daar blijf ik bij haha.

Toen ik de ruggenprik had gekregen kon ik weer een beetje helder denken en normaal communiceren. Volgens mij heb ik toen geen vreemde dingen meer gezegd. Toen Lenn het niet meer zo fijn leek te hebben in mijn buik (meer hierover lees je in mijn bevallingsverhaal) riep ik nog een keer ‘snij hem er maar uit’, en uiteindelijk werd het een keizersnee.

Wat zei jij tijdens je bevalling?

11 gedachten over “Dit zei ik tijdens de bevalling

 1. Miranda de Jong schreef:

  Ik riep tijdens mijn spoedrit naar het ziekenhuis, terwijl ik bij de verloskundige in de auto zat, dat ik niet kon wachten tot de volgende zwangerschap. Waarop de verloskundige me vertelde dat ik eerste deze er nog uit moest persen en dan maar eens verder moest kijken… Whaha

 2. Mendy schreef:

  Ik schreeuwde dat ik er genoeg van had ? Ik stop ermee, klaar ik doe het niet meer
  En toen ik uiteindelijk toch na een uur persen een spoed keizersnee kreeg was ik zo van de wereld dat ik aan mijn vriend vroeg of we boodschappen gingen doen.
  Maar de pijn was heerlijk weg ?

 3. haia schreef:

  Weet niet meer precies wat ik zei tegen de verzorgster maar man zei dat ik maar mee moest stoppen haha maar ze was echt niet vriendelijk zelf mijn heeft erna nog iets over gezegd misschien iets beleefder dan ik maar ja hij was dan ook niet aan het bevallen. Trouwens mijn excuses aangeboden tegen de verloskundige. Zij vond het best grappig vertelde dat het nog veel erger kon. Dus je gewoon laten gaan.

 4. Kimberly schreef:

  Ik weet nog dat ik happy happy binnen ging omdat ik ingeleid werd op 38 weken
  Nadat de vliezen gebroken waren en ik ween opwerkers kreeg ging de smile snel van mijn gezicht
  Zo begon in te roepen dak het niet meer zag zitten en dat ze maar op een andere manier ter wereld moest komen
  Of dat ik zei onee dat gaat pijn doeb daar beneden en gaat helemaal niet meer zo gespannen zijn
  Mijn man zegt even door bijten schat voor je het weer ligt ze in ja armen ja man da weet ik ook wel ma ik moet eerst afzien terwijl jij doodleuk op de tablet zit te spelen.. .
  Laat mij nu gerust en hou u bezig met die tablet dan werk je mij niet op de zenuwen
  Rond de middag kwamen ze af met frieten en kippebnuggets voor mij ik kon ze vervloeken ik kon geen eten zien of ruiken maar man zei kom geef maar aan mij hij smakelijk aan eteb zegr hij moet je ook iets hebben en al vloekend zei ik pak die plaat met u eten eb gaat buiten eten ik word kots misselijk van die geur vraagt meneer of het gaat nee natuurlijk niet kieke ge moogt gerust de pijn eens komen overnemen ge zult rap voelen na 2 uur en half afzien heb ik ruggenprik gevraagd de anastasist kwam voor ruggenprik na 2 keer weg trekken zei ze als je niet blijft zitten dan kunde zo bevallen heb gereageerd ze moesten u gvd eens een ruggenprik steken steek dan door in plaats 2 keer te herprikken normaal dak wegtrekt e even tandjes gebeten en uiteindelijk prikte ze tegoei ja nu kon ik genieten van de rust 2 uur erna had ik ineens volledige ontsluiting amaai dat ging rap om 14h 4 cm en om 16u30 volledige ontsluiting tijdens de bevallig ook nog serieus gevloek
  4 weeen en op iedere wee 3 keer persen amaai gevloek dak heb niet normaal ik moest en zou die kleine op de wereld zetten moest io ineens stoppen met persen omdat ze haar met de zuignap eruit gingen halen en nu stoppen met persen zei gynaecoloog das gemakkelijker gezegr dan gedaan maak dat dat kind eruit is da spant beneden serieus zene na de zuignap ip haar hoofdke te hebben gezet mocht ik nog persen maar niet teveel was ik blij mijn kleine meid op mij te hebben liggen ik heb serieus afgezien maar ze was het waard ik ben bevallen op 4 mei 2016 haar naam is Hailey-Louise en was 50cm en 3kg130

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.