DIY SCRUB

Ik doe eigenlijk bijna nooit meer dit soort DIY dingetjes, terwijl ik het altijd wel erg leuk vind. Vaak heb je er heel veel ingrediënten voor nodig en is het best veel werk, maar ik kwam twee leuke DIY’s tegen die snel klaar zijn en waar je maar een paar dingen voor nodig hebt.

De eerste is een citroenpeeling met vanille en zout. Deze citrusvrucht is erg populair in de zorg- en cosmeticasector, omdat de citroen natuurlijke enzymenbevat. Deze citroenpeeling is erg verzachtend voor de huid en het helpt heel goed tegen ruwe lichaamsdelen zoals knieën en ellebogen.
Ingrediënten:
– 500 gram zeezout
– 250 ml lichte olijfolie
– 3 eetlepels etherische lie met vanille-aroma
– 2 theelepels geraspte citroenschil
– ca. een halve theelepel vanille-extract.
Meng alle ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Giet het mengsel in afgesloten potjes. De echte citroenliefhebbers kunnen het sap van een halve citroen toevoegen. In plaats van vanille kun je iedere aroma die je lekker vindt gebruiken.
De tweede scrub is een scrub met bruine suiker. De bruine suiker en olie zorgen voor een intensieve voeding en bevochtiging van je huid.
Ingrediënten:
– Een kopje bruine suiker
– 1/3 kopje amandelolie
– 1/2 theelepel vitamine E olie (te koop in de apotheek)
– 1/2 theelepel kaneel
Meng alle ingrediënten goed door elkaar zodat ze met elkaar binden. De scrub is enkele maanden houdbaar als deze wordt bewaard in een luchtdicht potje. Voor een optimaal resultaat scrub je onder de douche.Meer van dit soort diy’s kun je vinden via Westwing.nl.

Maken jullie wel eens zelf een scrub? En lijken deze scrubs je fijn?
Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf

3 gedachten over “DIY SCRUB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.