Mijn eerste Bullet Journal

Ik ben gek op lijstjes, en daarnaast gebruik ik ook nog steeds een papieren agenda. Vaak had ik losse lijstjes in mijn agenda zitten, en dat vond ik niet meer handig. Daarom besloot ik toch maar eens over te gaan op een Bullet Journal, en vorige week bestelde ik er eentje.

Bullet Journal?

Eigenlijk wist ik erg weinig over de bullet journal. Ik wist dat je het zelf in kunt delen, maar daar hield het dan wel mee op. Ik las me wat meer in, en ik kwam erachter dat een bullet journal een agenda, een planner en lijstjes combineert.

Toen ik mijn bullet journal open deed, zag ik als eerste deze crash course. Hierin wordt uitgelegd wat je precies kunt met een bullet journal. Ze geven je wat tips en voorbeelden, wat erg handig is als je net als ik niet zo creatief bent.

De meeste pagina’s zien er zo uit. Het zijn lege bladzijdes met kleine stipjes. Je kunt de pagina’s helemaal indelen zoals jij wil. Ik vond het best lastig om ermee te beginnen, dus ik besloot wat voorbeeldjes op te zoeken. Als snel zag ik dat de meeste mensen die een bullet journal hebben véél creatiever zijn dan ik, maar ook als je niet creatief bent is een bullet journal hartstikke handig.

bullet journal

Ik begon met het maken van een agenda. Heel simpel, maar wel gewoon handig. Daarnaast maakte ik een lijstje met welke artikelen ik deze week graag af wilde maken. Ik zat te bedenken wat ik er nog meer in kon zetten. Ik besloot mijn vegan challenge (daar vertel ik jullie binnenkort waarschijnlijk nog wel wat meer over) erin te zetten, en bij te houden wanneer ik naar de sportschool ben geweest. Het resultaat van mijn eerste bullet journal week is nou niet om over naar huis te schrijven, maar het is wél heel erg handig!

Verder zitten er ook wat standaad dingetjes in de bullet journal. Deze wereldkaart bijvoorbeeld. Je kunt er bijvoorbeeld een bucketlist van maken. Omdat wij voorlopig waarschijnlijk niet veel in het buitenland komen, kleurde ik de landen in waar ik ooit geweest ben.

Ik gebruik deze bullet journal dus nog maar net, maar ik ben er al heel blij mee! Vooral het combineren van lijstjes en een agenda vind ik ideaal, en ik zou geen normale agenda meer willen!

Je kunt deze bullet journal onder andere kopen bij Bol.com.

Heb jij een bullet journal?

Een gedachte over “Mijn eerste Bullet Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.