En toen stond ik buiten, zonder sleutel, en smeet Lenn de deur in het slot

sleutel

In principe neem ik altijd de sleutel mee als ik even naar buiten ga. Onze buitendeur kan namelijk niet open zonder sleutel, dus als de deur dichtvalt, heb ik een probleem. Dan kom ik er niet meer in. Maar laatst was ik samen met Lenn thuis en ik dacht, ik gooi even snel wat buiten in de container. Lenn kwam achter me aan… En gooide de deur dicht!

Boem, deur dicht

Daar stond ik, op mijn sokken, buiten. En de deur was in het slot gevallen. Ik hoorde Lenn roepen ‘deur dicht doen mama!’. Een beetje mijn eigen schuld, ik zeg namelijk regelmatig tegen hem dat hij de deur achter zich dicht moet doen. Maar nu was het toch even niet de bedoeling!

Geen reservesleutel

Ik vind het geen fijn idee om buiten ergens een reservesleutel te verstoppen. Persoonlijk vind ik het belangrijk om ons huis goed te beveiligen tegen inbraak. Toen ik vrijwilliger werd voor Stichting Babyspullen en ons adres op internet kwam te staan, besloten we ons huis beter te beveiligen, onder andere met een draadloos alarm (die je onder andere kunt kopen via Somfy). Buiten een sleutel neerleggen is voor mij dus geen optie, maar op dat moment was het wel erg handig geweest…

En ook geen telefoon

Bart werkt heel dichtbij ons huis, dus als ik hem had kunnen bellen was hij in 2 minuten bij me geweest, met een sleutel. Maar ik had mijn telefoon natuurlijk binnen liggen. Ik had naar Barts werk kunnen lopen, maar ik liep op mijn sokken… Niet ideaal dus!

‘Lenn, doe de deur maar even weer open!’

Ik besloot eerst maar te vragen of Lenn de deur even weer open wilde doen. Maar toen kreeg ik als antwoord ‘Neehee mama! Deur dicht!’ ‘Lenn, even de deur open doen, dan gaan we wat lekkers pakken’ (op dat soort momenten mag je je kind best omkopen, toch?). ‘Oké mama!’ En gelukkig deed hij de deur toen open…

En wat hebben we hiervan geleerd?

Ik ga dus echt niet meer naar buiten zonder een sleutel mee te nemen. Dit was me trouwens al eens eerder overkomen, toen waaide de deur dicht omdat de achterdeur ook open stond. Toen was Nomi thuis en zij deed meteen de deur voor me open. Ik nam me op dat moment al voor om altijd een sleutel mee te nemen, maar daar was ik blijkbaar toch een beetje laks in…

Maar nu sta ik er wel anders in. Want ik wil natuurlijk niet dat er een pasgeboren baby alleen in huis is, en ik de deur niet open krijg. Of dat Lenn echt zo eigenwijs is om de deur niet open te doen… Voortaan gaan mijn huissleutels dus altijd mee naar buiten!

Een gedachte over “En toen stond ik buiten, zonder sleutel, en smeet Lenn de deur in het slot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.