Even lekker een weekendje weg

weekendje volendam

In de week voor Hemelvaart heb ik me suf gezocht naar een plekje op een camping met privésanitair. Zoals jullie vast wel weten, zijn de toiletgebouwen op campings nog steeds dicht. Ik heb echt urenlang gezocht, maar ik kon helemaal niks vinden. Ik hoorde van meer mensen dat letterlijke alle plekken met privésanitair vol zaten. Balen natuurlijk, want we hadden wel graag even met de caravan weg willen gaan. En toen ik eenmaal in mijn hoofd had dat ik een weekendje weg wilde, kreeg ik het er ook niet meer uit. Dus dan maar op een andere manier!

Een huisje huren?

‘Zullen we anders een huisje huren ergens?’, vroeg ik aan manlief. Hij vond het eigenlijk een beetje zonde, omdat we een caravan voor de deur hadden staan. Daar had hij helemaal gelijk in, maar er was echt geen plekje meer te reserveren. We hebben wel een toilet in de caravan, maar ik zag het niet zo zitten om die te gaan gebruiken met het hele gezin. Daarnaast hebben we geen douche en om nou een lang weekend helemaal niet te douchen leek me ook niet fijn.

Ik ging op zoek naar een huisje op een park. Ik las dat de meeste zwembaden weer open waren, en we wilden wel graag even kunnen zwemmen. De kinderen vinden dat altijd hartstikke leuk, dus het zou jammer zijn als we op een park kwamen en het zwembad blijkt dicht te zijn. Maar wat een gedoe was dat zeg, bijna nergens stond duidelijk aangegeven of het zwembad nou wel of niet geopend was. Uiteindelijk las ik op de Facebookpagina van een park in Volendam dat het zwembad weer was geopend en ik dacht; dat wordt hem!

Twijfel, twijfel, twijfel

Zullen we het doen, zullen we het niet doen..? Het was een stuk duurder dan een weekendje kamperen, maar ja, dat zat er nu dus even niet in. Na dagenlang twijfelen besloot ik twee dagen voordat we weggingen toch te boeken. Want ik had eigenlijk toch wel heel veel zin om een paar dagen weg te gaan!

We gingen naar Volendam, waar ik nog nooit geweest was. Donderdagochtend reden we weg en rond half 11 waren we daar. We pakten een paar dingen uit en daarna liepen we een rondje over het park. Al snel zagen Nomi en Lenn een klein buitenzwembadje en daar wilden ze heel graag in. Ze hadden nog geen zwemkleden aan, dus we spraken af dat we daar na Elena’s slaapje naartoe zouden gaan.

Lekker opladen

Op Hemelvaartsdag was het nog heerlijk weer en daar hebben we flink van genoten. De dagen erna was het wat minder warm, maar het weer was goed genoeg om leuke dingen te gaan doen. We wandelden door Volendam en Marken, we gingen naar de Zaanse Schans (lekker de toerist uithangen in eigen land), we gingen naar het strandje en we hebben lekker gezwommen in het binnenbad. Wat is Volendam een leuk dorp zeg! Net even anders dan thuis en Nomi en Lenn wilden er wel gaan wonen haha. Vooral Lenn was er heel erg enthousiast over. De eerste dag stond Lenn oog in oog met een reiger (die ongeveer net zo groot was als hij) en dat was volgens Lenn meteen ‘zijn vriend’. Sindsdien was hij fan van Volendam.

Veel te snel was het weer zondag en moesten we weer naar huis. Ondanks de coronamaatregelen was het heerlijk. Het was wel jammer dat niet alles open was en Marken was daardoor echt uitgestorven, maar het was gewoon erg fijn om even weg te zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.