Getest door Nomi; VTech Kidizoom Duo 5.0

kidizoom

Een tijdje geleden maakte Nomi voor het eerst foto’s met mijn camera en wat vond ze dat leuk! Ik ook, maar ik was toch een beetje bang dat ze hem zou laten vallen. Mijn camera is natuurlijk niet echt gemaakt voor peuters. Maar… Dat is deze Kidizoom Duo 5.0 van VTech wel! Deze all-in-1 camera is bedoeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar, en Nomi mocht hem testen.

VTech Kidizoom Duo 5.0

camera voor kinderen

Met de Kidizoom Duo 5.0 lanceert VTech een all-in-one camera. In deze nieuwste verschijning in roze en blauw zijn maar liefst tien functies verstopt! Met 5 megapixels, 4x digitale zoom, een camera aan de voor- en achterkant, een automatische flitser en meer dan 70 grappige foto-effecten, muziek en spellen kun je het nog nauwelijks een camera noemen. Maar dat laat VTech kinderen van 3 tot 12 jaar liever zelf spelenderwijs ontdekken!

De camera

kindercamera

Naast gewone foto’s maken, kun je ook allemaal effecten toevoegen. Een leuk kader bijvoorbeeld, en er zijn nog veel meer manieren om je foto’s te bewerken. Ook kun je ermee filmen, muziek luisteren en spelletjes doen.

Eerst even zelf testen

vtech

Ik was zelf ook erg benieuwd naar deze camera, dus ik testte hem eerst even zelf. Ik maakte een paar foto’s en ik was best enthousiast over de kwaliteit van de camera. De foto’s zijn niet zo goed als mijn eigen Canon Eos M10, maar dat vind ik vrij logisch. Deze is namelijk bedoeld voor kinderen en de prijs hiervan is ook een stuk lager.

Getest door Nomi

cadeau 4 jaar

‘Wauw hij is roze!’ was Nomi’s eerste reactie. Ik dacht al wel dat dat in de smaak zou vallen. ‘Mag ik foto’s maken?’ ‘Zal ik je eerst even uitleggen hoe het moet?’ ‘Nee ik weet dat toch wel!’ *pauze* Mama hoe moet hij aan?’. Dat dacht ik al wel…

rood witte poes

Ik legde het toch maar even uit en Nomi begon foto’s te maken. Dit was haar eerste foto en door haar enthousiasme lukt het haar nog niet helemaal om hem stil te houden. Terwijl ze aan het lopen is maakt ze foto’s, en tja, dan worden ze niet helemaal scherp. Maar zelf was ze heel erg trots op deze foto en ze vond het geweldig om te doen!

Effecten

Je kunt verschillende effecten toevoegen aan de foto’s. Nomi vindt het vooral erg leuk om een kader toe te voegen. En dan weer het liefst een roze. Je kunt ook selfies maken en Nomi wilde samen met Bart op de foto. Ze zei dat ze stoer ging kijken, en maakte deze foto. Niet ragscherp, maar ze hield hem in ieder geval wat stiller.

kader

De camera heeft een flitser, wat natuurlijk ook erg handig is. ’s Ochtends, toen het nog een beetje schemerde, maakte ik deze foto van Nomi (met haar net wakkere gezichtje haha).

lenn

Toen wilde Nomi een foto van Lenn maken. Ze had alweer aan de knopjes gezeten en de flitser stond weer uit. Lenn vond het hartstikke leuk dat hij op de foto mocht, en dit was het resultaat.

Onze mening

Nomi is ontzettend enthousiast over deze camera en ze maakt er regelmatig foto’s mee. Dat ze niet altijd helemaal scherp zijn, maakt haar niks uit. En je kunt natuurlijk ook niet van een kindercamera verwachten dat de foto’s megascherp zijn. Ze vindt de effecten ook heel erg leuk en ze kan zich echt een hele tijd vermaken met de camera.

kidizoom

Zelf was ik ook positief verrast door wat de camera allemaal kan. Foto’s maken, filmen, effecten toevoegen, spelletjes doen… Een minpuntje vind ik dat de camera op AA batterijen werkt. Persoonlijk heb ik liever een batterij die je in de camera kunt laten zitten en gewoon met een kabeltje kunt opladen.

Verder vind ik het een hartstikke leuke camera. Nomi is nu 3 jaar en ze kan er hartstikke leuk mee spelen. Als ze iets groter is lukt het haar waarschijnlijk wat beter om de camera stil te houden, en zal de kwaliteit van de foto’s wat beter worden. Dan zal ze zelf vast ook wat beter snappen hoe ze de effecten kan toevoegen, daar heeft ze nu nog hulp bij nodig. Maar dat is natuurlijk logisch!

De Kidizoom Duo 5.0 kost € 63,82 en is onder andere te koop via Bol.com.

Kende jij deze camera al?

Ander leuk speelgoed van Vtech is de Kidi Lightshow Party. Ingrid schreef er een review over.

Deze camera hebben we gekregen en dit artikel bevat een affiliatielink.

7 gedachten over “Getest door Nomi; VTech Kidizoom Duo 5.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.