Hoe houd ik alle ballen in de lucht?

hoe houd ik alle ballen in de lucht

Ik werd door Cassandra van Momambition en Miriam van MeervanMir getagd om de ‘Hoe houd ik alle ballen in de lucht’ tag in te vullen. De tag is bedacht door Linda en vandaag vertel ik jullie hoe ik alle ballen in de lucht houd.

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden et cetera?

Overdag werkt Bart en ik ben thuis, dus dan zorg ik voor de kinderen en tussendoor probeer ik het huishouden nog een beetje te doen. Dat schiet er soms nog wel eens bij in en als ik de kamer net weer netjes hebt, trekt Nomi vaak alles weer overhoop. Maar goed, dat hoort erbij. Als Bart thuis komt kookt hij regelmatig. Verder doet hij de typische mannenklusjes zoals het vuilnis, en de rest doe ik meestal.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijft?

Ik werk niet buitenshuis, maar ik heb mijn blogs natuurlijk. Wat dat betreft hou ik werk en privé nauwelijks gescheiden eigenlijk. Mijn ‘werk’ is natuurlijk al thuis en ik besteed er best veel uurtjes aan. Als de kinderen in bed liggen blog ik altijd een even, maar bijna nooit de hele avond. Ik zorg dat ik altijd nog even met Bart op de bank zit, de laatste tijd kijken we bijvoorbeeld iedere avond Homeland.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Strijken! Sinds ik een kreukvrij wasprogramma op mijn wasmachine heb strijk ik echt nooit meer. Daarvoor streek ik eigenlijk alleen blousjes. Ik heb er een ontzettende hekel aan en met een rennende peuter in de buurt is het ook niet te doen.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Zoals ik al zei kijk ik bijna iedere avond wel even Netflix of tv (oké bijna altijd Netflix) met Bart. En als ik echt even iets helemaal voor mezelf wil doen, ga ik wel eens eventjes ergens shoppen. Even lekker zonder kinderen, daar kan ik echt van genieten. Maar de laatst keer dat ik dat gedaan heb is alweer een paar weken geleden.

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Dat deden we dus bijna nooit, maar 2 weken geleden hebben we toch maar eens een date night gepland. We zijn even de stad in geweest en daarna gingen we uit eten.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Weinig eigenlijk. Ik moet ook zeggen dat er een paar vriendschappen flink zijn verwaterd sinds Nomi’s geboorte. Ik heb er wel wat nieuwe vriendinnen bijgekregen, maar ook die zie ik niet zo vaak. Een aantal van hen wonen wat verder weg en dan is afspreken natuurlijk wat lastiger.

Heb je veel contact met je familie?

Ja, we zien onze ouders, mijn zusje en mijn tante bijna iedere week. Mijn schoonouders wonen in dezelfde plaats en mijn familie woont één dorpje verder, dus we zijn er zo.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Als het huis een bende is, Nomi en Lenn aandacht willen en ik totaal niet toe kom aan mijn blog of aan andere dingen. Nomi en Lenn komen op de eerste plaats, dus de aandacht gaat dan naar hen. En dan blijft de rest liggen.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Nee eigenlijk niet, ik zou ook niet weten waarom.

Welke tips heb je voor andere moeders?

Trek je niet te veel aan van anderen. Iedereen heeft overal een mening over en veel moeders worden daar onzeker over, terwijl dat helemaal niet nodig is.

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Ja, ik vraag me wel eens af hoe andere moeders altijd een perfect opgeruimd huis kunnen hebben haha!

Ik vind het heel leuk om deze tag bij anderen te lezen, en daarom tag ik Melanie, nog een Melanie, Gera en Monique!

Een gedachte over “Hoe houd ik alle ballen in de lucht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.