‘Ik ga echt niet naar zo’n krijspaleis hoor’

krijspaleis

Dat was mijn uitspraak ongeveer een jaar geleden. Ik las iets over dat mensen hun kinderen lieten uitrazen in een indoor speeltuin en zelf uiteindelijk met knallende koppijn thuiskwamen. Ook hoorde ik verhalen over dat het één grote bacteriebom zou zijn en al met al klonk het niet zo heel aanlokkelijk. Maar nu ik dit schrijf, zijn Nomi en ik net terug uit zo’n krijspaleis.

Voor het eerst naar een indoor speeltuin

Een paar maand geleden zou ik afspreken met een medeblogger met een kindje die ongeveer even oud is als Nomi. We wisten niet zo goed waar we zouden afspreken en uiteindelijk besloten we naar Ballorig te gaan. Ik dacht dat het voor Nomi wel leuk zou zijn en ik was er eigenlijk ook wel benieuwd naar. En inderdaad, ze vond het helemaal geweldig. Ze kon toen nog niet eens kruipen, maar ze vond alles om zich heen ontzettend interessant. Toen we thuis kwamen heeft ze heerlijk geslapen en ik.. Ik had knallende hoofdpijn.

krijspaleis 1

Maar goed, ik had dus gezien hoe leuk Nomi het vond en een week later hadden we weer een playdate bij Ballorig. En vrij snel daarna weer één. En toen leek het me leuk om ook een keer in het weekend te gaan, zodat Bart ook mee kon. Vervolgens wisten we op een druilerige zaterdag niet wat we moesten gaan doen en guess what.. We brachten weer een bezoekje aan zo’n indoor speeltuin.

Krijspaleis?

En ik vind het zelf ook helemaal niet erg om er naartoe te gaan. Het liefst ga ik doordeweeks, dan is het wat rustiger en dan hoef ik wat minder op te letten of mijn kind niet omver wordt gelopen door andere kinderen. Ik vind het heerlijk om te zien hoe Nomi zich vermaakt en ik denk dat het voor haar wel heel goed is om andere kinderen te zien. Als we er net zijn moet ze meestal eventjes wennen, maar al snel kruipt ze overal naartoe en is ze lekker aan het spelen. Ze vindt de bouwstenen heel leuk, ze wil telkens weer op de skippydieren zitten, ze zit te stuiteren op het springkussen en sinds kort vindt ze de ballenbak ook heel leuk.

krijspaleis 2

En al dat lawaai, gehuil en geschreeuw? Ik denk dat ik eraan gewend ben, want ik heb er totaal geen last van. Ik hou er nu geen hoofdpijn meer aan over en Nomi komt lekker tevreden en moe thuis.

Ga jij wel eens met je kinderen naar zo’n ‘krijspaleis’?

14 gedachten over “‘Ik ga echt niet naar zo’n krijspaleis hoor’

 1. Mathiske schreef:

  En hippy skippy! Die zijn zo cool, wij hebben er ook een! Ik ben nu ook nog anti krijspaleis, maar ben bang dat we er dalijk niet aan ontkomen. Ik denk dat het voor Emily wel.goed is als ze dalijk met andere kindjes leert spelen. Ze is nu soms een beetje eenkennig, helaas..

 2. Priscilla schreef:

  Wij hebben het heel lang uitgesteld. Niet omdat we perse een vooroordeel hadden maar we wisten gewoon noet zo goed wat we ons er bij voor moesten stellen. Toen Casper 4 of 5 was gingen we voor het eerst. Nu gaan we regelmatig, ook met onze vriendengroep. We hebben allemaal kindjes, wisselend in leeftijd van 0 tot 7 en het is fijn dat ze daar allemaal hun ding kunnen doen.

 3. Nina schreef:

  Hahaha, die benaming, “krijspaleis”! Ik ben voor mijn zwangerschap al eens meegeweest met mijn neefje. Het viel mij ook alles mee, daarna was ‘ie lekker moe 🙂

 4. Reshma schreef:

  Denk een paar keer per maand? Mijn dochter kan zich helemaal uitleven en ik kan dan bezig voor school En die avond? Slaapt ze heerlijk door omdat ze zo druk gespeeld heeft en heb ik een avondje voor mezelf haha.

 5. Liess schreef:

  Ging heel vaak met lotte, we hebben in dorp verderop een hele grote zitten.
  Ik zeg ook al weken kan niet wachten tot deze straks groot genoeg is om er heen te kunnen, super leuk!

  Hier zie je vaak ook thuiswerkende ouders die hun kind laten rondlopen nergens op Letten en dan op hun laptop aan het werk zijn. Wel eens kinderen van een hoge trap af getrokken omdat moeders te druk was met der zelf.

 6. Nicole schreef:

  Zag dat ook niet zo zitten, totdat Marley een keer bij een vakantiepark in een ballenbak kon en ze het uitgilde van plezier. Totaal niet verwacht, dus daarna naar zo’n krijspaleis (haha, hoe kom je erop!!!) met succes.

  Nu moet ik ballenbak niet zeggen of ze gaat haar schoenen al pakken ?

 7. Daniëlle schreef:

  Wij zijn tot nu toe een keer geweest, toen onze jongste nog een baby was. Zij lag toen lekker in de maxicosi te slapen, terwijl onze oudste van 1,5 lekker kon spelen. Gelukkig was het toen best rustig, want onze oudste dochter kan er zelf ook niet zo goed tegen als het zo druk is. Ik zou nu graag met hen allebei door de week willen gaan, maar ik weet niet zo goed hoe ik dan het overzicht moet houden over twee kinderen van 2 en 1 jaar oud. Dus toch maar een keertje samen met mijn man in het weekend, en hopen dat het niet zo druk is. Haha.

 8. janske schreef:

  Ik ben ook weleens geweest. Lola vind het geweldig, lekker 100 keer van de glijbaan en spelen in de ballenzee. Ik wil binnenkort weer gaan, want ze geniet er echt van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.