Ik ga vrijwilligerswerk doen

vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is iets waar ik al een tijdje over nadenk. Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik thuisblijfmoeder ben en dat vind ik heerlijk, maar ik wilde toch graag iets doen. Het liefst vanuit huis, zodat ik geen oppas nodig heb voor Nomi en Lenn. En ik heb iets gevonden, ik ga binnenkort beginnen met vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen.

stichting babyspullen

Stichting Babyspullen zamelt babyspullen in en daarnaast is er ook de mogelijkheid om donateur te worden. Van de ingezamelde spullen worden pakketten gemaakt voor (aanstaande) gezinnen die het financieel moeilijk hebben. En die gezinnen zijn er veel, wist je dat 1 op de 9 kinderen in armoede opgroeit?

Voor deze stichting ga ik bezig als inzamelvrijwilliger. Dat betekent dat mensen de spullen die ze willen doneren bij mij kunnen brengen, en ik zorg er dan voor dat het op de goede plek terechtkomt.

Het was eigenlijk heel toevallig dat ik zag dat Stichting Babyspullen op zoek is naar inzamelvrijwilligers. Ik was de kasten van Nomi en Lenn aan het opruimen en ik had wat spulletjes die ik wilde doneren. Ik zocht op waar dat kon en ik kwam Stichting Babyspullen tegen. Ik keek waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt was, en dat was 25 minuten rijden vanaf hier. Toen ik verder keek op de site zag ik dat Stichting Babyspullen op zoek is naar inzamelvrijwilligers en ik dacht, dat ga ik doen!

Ik stuurde een mailtje en ik kreeg al vrij snel een enthousiaste reactie terug. Binnenkort ga ik naar het kantoor toe om kennis te maken, en daarna begin ik officieel.

Heb jij wel eens vrijwilligerswerk gedaan? En kende je Stichting Babyspullen al?

16 gedachten over “Ik ga vrijwilligerswerk doen

 1. Linda schreef:

  Mooie stichting om voor te werken! Heb er zelf een pakket van gekregen voor Elaiza geboren was.
  Heb er ook aan zitten denken inzamelvrijwilliger te worden, maar ik heb geen mogelijkheid om het weg te brengen. Zit hier in de stad maar 1 inzamelpunt.

 2. Marianne schreef:

  Wat goed! Ik heb hier onze kasten ook uitgezocht en 5! vuilniszakken met kleding bij de kledingbank gebracht!
  Daarnaast heb ik de spullen die over waren uit de kraampakketten gebracht bij Stichting Rescue Baby Gambia. Ook daar komt het op een goede plek terecht!
  Vrijwilligerswerk doen staat ook nog op mijn lijstje!
  Marianne onlangs geplaatst…Winactie | Tropilex hangmat of hangstoelMy Profile

 3. Vanessa schreef:

  Hoi! Ik las toevallig jouw reactie bij Kelly Caresse en zo kwam ik op jouw site. Leuk zeg. Ik heb de site van stichting babyspullen bezocht en zit te denken om ook vrijwilliger te worden. Moet even kijken of ik het kan combineren met mijn werk, zorgen voor mijn gezin, etc. Ben je al begonnen met het inzamelen?

  Ik wilde je bedanken want door jouw reactie kwam ik op hun site!

  • Malou schreef:

   Hé leuk zeg! Als het goed is kom ik dinsdag op de site te staan, maar ik heb vorige week een berichtje op mijn eigen Facebookpagina gezet en toen kreeg ik al wat spulletjes van mensen die ik ken. Vandaag heb ik kennis gemaakt in Heerhugowaard en ik heb de spulletjes meegenomen. Als je meer wil weten mag je me ook een mailtje sturen 🙂 (malou@madebymalou.nl).

 4. Nathalie schreef:

  Wat goed dat je dit doet. Ik heb ook eens aan een soort gelijke stichting meegewerkt maar ook snel weer mee gestopt. Ik kon het niet. Vreemde mensen aan de deur steeds, ik kon er niet aan wennen toen. Nu heb je dan straks zo’n rode otto aan de deur toch? Hoeven ze niet om de haverklap aan te bellen?
  Nathalie onlangs geplaatst…Van Zwanger tot Dreumes beurs 2016My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.