Je weet dat je nesteldrang hebt als..

nesteldrang 1

Deze zwangerschap begon de nesteldrang bij mij al vrij vroeg, een maand of drie geleden sloeg het al toe. Toen was ik vooral druk met het kopen van babykleertjes, ik kreeg opeens de behoefte om alles alvast in huis te halen. Inmiddels heb ik alles in huis en ik ben druk bezig met wassen, strijken, de kasten inrichten et cetera. Verder heb ik ook opeens de behoefte om de rest van het huis in de wasmachine te stoppen, een vorm van nesteldrang waar ik tijdens mijn vorige zwangerschap ook al last van had.

Daarnaast zijn er nog veel meer kenmerken van nesteldrang waar ik ‘last’ van heb. En ik besloot het eens op een rijtje te zetten, want het is voor andere zwangeren vast herkenbaar. Je weet dat je nesteldrang hebt als..

 • Je midden in de nacht moet plassen en je ziet dat de badkamer niet schoon is. En dan ben je natuurlijk heel erg geneigd om het op dat moment schoon te gaan maken.
 • Je vervolgens niet meer kan slapen omdat je aan het bedenken bent wat je verder allemaal nog moet doen in huis.
 • Je zo’n zes keer per dag stofzuigt, want je kan er niet tegen als je kruimels ziet liggen.
 • Je babykleertjes gaat strijken terwijl het bijna 30 graden is.
 • En je je kapot zweet, maar stel dat de baby eerder komt.. Dan moeten die kleertjes toch klaarliggen?
 • Je helemaal blij wordt van pas gewassen gordijnen.
 • En van pas gewassen kussens.
 • Je baalt dat de hoezen niet van de bank en de stoelen afkunnen. Die had je ook graag in de wasmachine gedaan.
 • Je zoveel was hebt klaargelegd dat het je niet lukt om het in één dag allemaal schoon te krijgen.
 • Je dweilen opeens geen rotklus meer vindt.
 • Je geneigd bent om je hele huis opnieuw in te richten.
 • En je opeens nieuwe plantjes, vaasjes, gezellige dingen voor de ramen, badkameraccessoires et cetera wil hebben.
 • Ook kan je dekbedovertrek écht niet meer, die moet ook worden vervangen.
 • En dat kan niet wachten, nee dat moet nú.

Wat waren bij jou kenmerken van nesteldrang?

sp

9 gedachten over “Je weet dat je nesteldrang hebt als..

 1. MetMirjam schreef:

  Jaa zo herkenbaar! Ik had ongeveer mijn hele zwangerschap last van nesteldrag haha. Ook mijn man kreeg een aardig lijstje van me met alle klusjes die ik huis gedaan wilde hebben..

 2. Lilian schreef:

  Haha zo herkenbaar! Ik had echt op een gegeven moment een strijk tik. Alles wat je kon strijken ging ik strijken. Ik wou zelfs al mijn kleren opnieuw strijken. Uiteindelijk was daar alleen geen tijd meer voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.