Kamperen met jonge kinderen – tips

kamperen

Afgelopen weekend gingen we voor het eerst kamperen. Hartstikke spannend, en doordat ik al zo’n 20 jaar niet meer gekampeerd had, wist ik er eigenlijk ook niet meer zoveel vanaf. En dat kon ik wel merken toen we op de camping waren, want er waren een paar dingen waar ik niet echt aan gedacht had.. Vandaag deel ik wat tips met jullie.

1. Zoek een kindvriendelijke camping

Veel campings zijn wel kindvriendelijk, en afgelopen weekend merkte ik dat dat wel heel belangrijk is. Nomi vond het geweldig om in de speeltuinen te spelen en ze vond het heel erg leuk dat er veel andere kinderen waren. Wat ik ook ideaal vind is dat er in het toiletgebouw tegenover onze caravan een gezinsdouche en een babybadje is.

2. Blijf een beetje in de buurt

Zelf durfde ik het niet aan om met 2 jonge kinderen meteen naar Spanje of Italië te rijden. Ten eerste lijkt me die rit totaal geen succes, en ten tweede ben je gewoon ver van huis. Als je iets bent vergeten of als het toch niet goed blijkt te gaan kun je niet ‘even’ terug naar huis. Daarom vond ik het een fijn idee om lekker dichtbij te blijven.

3. Neem spullen mee waarin je kinderen gehecht zijn

Favoriete knuffels moeten natuurlijk mee, want anders kan het ’s avonds wel eens een drama worden..

4. Koud!

Ik dacht, het wordt lekker weer, dus ik neem gewoon t-shirtjes mee voor de kinderen. Voor de zekerheid had ik wel vestjes meegenomen, maar ik had niet verwacht dat we die zouden gebruiken. Nou, ik zat er nogal naast. ’s Ochtends was het namelijk hartstikke koud in de caravan! Toen we ons huis kochten waren we druk met energie vergelijken en energie aanbiedingen, maar op de camping hebben we niet eens gecheckt of de gasfles nog wel vol was.. Oeps! Gelukkig was hij nog niet leeg en konden we ’s ochtends even de kachel aanzetten, want het was écht heel koud. De volgende keer nemen we dus toch maar een dikke trui en dikke sokken mee.

5. Rustmomentjes

Nomi vond alles hartstikke leuk en ze wist niet meer wat ze het eerste of laatste moest doen. Dat had als gevolg dat ze aan het einde van de dag een beetje overprikkeld was, en dan is ze niet meer te genieten. Rustmomentjes zijn dus niet zo verkeerd. Gewoon even lekker bij de caravan zitten en niks doen is dus geen verkeerd plan.

6. Wifi

We zijn natuurlijk de internetgeneratie en ik kan best wel even zonder internet hoor, maar ik wil wel zo nu en dan mijn mail, mijn blog en What’s App kunnen checken. En als het een keer slecht weer is, is het ook best fijn om even te kunnen Netflixen (en Buienrader te kunnen raadplegen). We hebben geen televisie in de caravan, maar van mij mag Nomi in de caravan ook best even iets kijken op Netflix. Ideaal voor tijdens de rustmomentjes.

7. Buitenspelen

Met een tienmaandertje die het liefst de hele dag kruipt en alles in zijn mond stopt is buitenspelen soms wel een uitdaging. Om niet iedere 10 seconden ‘Niet in je mond Lenn’ te hoeven zeggen heb ik een groot kleed meegenomen waarop hij kan spelen. Natuurlijk kruipt hij daar wel vanaf, maar het scheelt toch een beetje. En het is ook wat fijner voor zijn knietjes en voetjes.

Hebben jullie nog tips voor ouders die voor het eerst gaan kamperen met hun kinderen?

 

Een gedachte over “Kamperen met jonge kinderen – tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.