Lenn uit de zon houden? Nee joh, gewoon zorgen dat hij niet verbrandt!

verbrandt

Ik hoor het regelmatig. ‘Pas maar op dat hij niet verbrandt’, ‘Houd hem maar uit de zon’, en dergelijke uitspraken. Goedbedoeld natuurlijk, want Lenn heeft een erg wit huidje. Toch komt hij regelmatig in de zon, en hij verbrandt gelukkig niet. Vandaag vertel ik jullie daar wat meer over.

Lekker in de zon

Met deze temperaturen zijn we veel buiten. Er staat een parasol in de tuin en daar spelen ze vaak onder. Maar je kunt natuurlijk niet voorkomen dat Nomi en Lenn ook in de zon spelen. Nou denk ik dat Nomi niet zo snel zal verbranden, maar Lenn… Hij is natuurlijk wel erg wit, en zo’n wit huidje kan snel verbranden. Hem uit de zon houden is geen doen. Als we buiten zijn, komt hij toch wel in de zon. Ook als we bijvoorbeeld gaan zwemmen is hij best een tijdje in de zon en dat moet gewoon kunnen vind ik. Binnenhouden is ook geen optie, toch?

Smeren, smeren, smeren

Als we veel buiten zijn, smeer ik Lenn twee keer per dag in. ’s Ochtends en na het middagslaapje weer. Met Nomi ben ik er wat makkelijker in. Als ik haar ’s ochtends in heb gesmeerd is het vaak wel voldoende. Alleen na het zwemmen smeer ik haar opnieuw in.

Terwijl ik qua hoeveelheid zonnebrand bij Nomi wat makkelijker ben, ben ik wel heel voorzichtig met welke zonnebrandcrème ik voor haar gebruik. Vooral toen ze nog veel eczeem had. Ze reageerde toen goed op de zonnebrand met factor 30 van de DM (een Duitse drogist) en die besloot ik maar te blijven gebruiken. Want bij zo’n eczeemhuidje wil je natuurlijk voorzichtig zijn met zonnebrandcrèmes.

Factor 50 voor Lenn

biodermal

Ik smeer Lenn altijd in met factor 50. Gewoon het zekere voor het onzekere. Ik gebruikte eerst zonnebrandcrèmes van Vichy en Ladival. Die van Vichy was mijn favoriet, omdat deze wat makkelijker aanbrengt en wat minder plakt. Maar toen ik een mailtje kreeg met de vraag of ik de zonnemelk voor kinderen van Biodermal wilde uitproberen, werd ik wel erg nieuwsgierig. Een paar dagen later ontving ik hem. De zon scheen volop, dus ik kon hem meteen uitproberen.

Kids zonnemelk van Biodermal

zon

Ik kende het merk Biodermal al, en ik ben er altijd erg tevreden over. Deze zonnemelk is speciaal ontwikkeld voor de (zeer) gevoelige kinderhuid. De producten zijn extra water- en zandbestendig (handig, met een dreumes die zich regelmatig meteen na het insmeren in de zandbak laat vallen). Ik probeerde hem even uit op mijn hand en daarna smeerde ik Lenn ermee in.

zonnemelk

Hij smeert ontzettend makkelijk uit en hij trekt snel in. Daarnaast ruikt deze zonnemelk ook nog eens erg lekker.

kinderen

Hij laat geen witte waas achter en mijn huid voelde al heel snel weer droog aan. Tot zover was ik al heel erg tevreden. Lenns huidje reageerde er heel goed op en bleef lekker zacht aanvoelen. Ook zijn huid werd er niet plakkerig van, na het spelen in de zandbak nam hij maar weinig zand mee naar binnen! Na een middagje buitenspelen was hij niet verbrand.

zandbak

Omdat ik zo enthousiast was, durfde ik het ook aan om hem voor Nomi te gebruiken. Ze vroeg zelf al of zij de nieuwe ‘zonnezalf’ ook op mocht, en dat deden we de volgende dag. Ook voor haar is deze zonnemelk perfect. Ze heeft nu ook nauwelijks eczeem meer, maar nog wel een droge huid. En deze zonnemelk maakt haar huidje heerlijk zacht. Wij zijn er dus erg enthousiast over!

ingredienten

En nog even de ingrediënten, voor wie er benieuwd naar is.

De adviesprijs voor deze zonnemelk is € 24,99. Goed om te weten; deze week heeft Kruidvat een 1+1 gratis actie op alle Biodermal zonbescherming!

Een gedachte over “Lenn uit de zon houden? Nee joh, gewoon zorgen dat hij niet verbrandt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.