Leuke uitspraken van Elena – deel 1

uitpraken elena

De laatste tijd begint Elena steeds meer te kletsen. Ze is inmiddels ruim 2 jaar en ze kletst behoorlijk veel. Lang niet alles wat ze zegt is te verstaan, maar soms kan ze heel goed duidelijk maken wat ze bedoelt. Dat levert wel eens grappige en schattige uitspraken op, en vandaag deel ik er een paar met jullie.

De leukste uitspraken van Elena

  • Als het om kleding gaat, weet Elena precies wat ze wil. ‘Ikke isses‘, zegt ze regelmatig. Daarmee bedoelt ze dat ze een prinses is, en dat betekent dat ze een jurk of een rokje aan wil. Want broeken zijn blijkbaar geen prinsessenkleding.
  • Ook als iemand anders een jurk of rok aan heeft, is diegene een prinses. Toen Elena laatst zag dat ik een jurk aandeed, riep ze ‘Mama isses! Mooi!‘.
  • Het lukt Elena nog niet helemaal om de verschillende dieren uit elkaar te houden. Zowel honden als katten noemt ze ‘mauw’. Als ze een hond ziet lopen, zwaait ze en roept ze ‘Doege mauw!’.
  • Ook op de kinderboerderij had ze een beetje moeite met de verschillende diersoorten. Een paard was volgens haar een konijn, en ze geloofde Nomi niet toen ze zei dat het toch echt een paard was. Het filmpje daarvan zie je hieronder.

  • Elena is groot fan van Bumba en de Teletubbies. Als ze naar de Teletubbies wil kijken, zegt ze ‘Mag ik Lala Po?’. En als het televisie kijken dan afgelopen is en de tv staat uit, zegt ze ‘Doege Lala Po!’. En dat zegt ze ook als de televisie uit staat en we ergens naartoe gaan. Dan maakt het niet uit wanneer ze voor het laatst naar de Teletubbies heeft gekeken, ze zegt altijd ‘Doege Lala Po‘ tegen een zwart scherm!
  • Elena heeft ontzettend schattige krulletjes en daarom zeg ik vaak ‘krullen’ in plaats van ‘haar’. Dat heeft Elena helemaal overgenomen en ze heeft het nu altijd over ‘krullen’. Ook Nomi’s haar, wat volledig stijl is, noemt ze ‘krullen’.
  • Ze borstel en kam noemt ze ‘aai’. Dus haren kammen noemt ze ‘Krullen aai
  • Wat soms een beetje verwarrend is, is dat ze ‘krullen’ en ‘kleuren’ precies hetzelfde uitspreekt. Het klinkt zo ongeveer als ‘Klulluh‘.
  • Mag ik helpen staart?‘ betekent niet dat ze zelf wil helpen, maar het betekent dat ze wil dat ik haar help bij het maken van een staart. En met helpen bedoelt ze dat ik het moet doen.
  • Mag ik papa thuis?‘ zegt ze als ze wil weten of papa al bijna thuis komt. En als ik haar dan uitleg dat het nog een tijdje duurt voordat papa thuis komt, wordt me dat niet in dank afgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.