Leuke uitspraken van Nomi #3

uitspraken

Nomi is een ontzettende kletskous, haar mondje staat niet vaak stil. Tegen mij, tegen Lenn, tegen haar poppen en knuffels… Ze kletst aan één stuk door. En soms moet ik heel hard lachen om wat ze zegt. Vandaag deel ik een paar van die leuke uitspraken met jullie!

De leukste uitspraken van de laatste tijd

– Toen we langs Barts werk reden riep Lenn ‘Papa!’. Ik zei ‘Ja Lenn, daar werkt papa’. Waarop Nomi vroeg ‘Waar werkt mijn papa dan?’ En daar moest ze vervolgens zelf heel hard om lachen.

– Nomi mag niet op zolder komen. Ten eerste is het een gevaarlijke trap, ten tweede liggen daar spullen waar ze niet aan mag komen (gereedschap enzo) en ten derde bewaar ik daar cadeautjes die ze nog niet mag zien. Laatst was ze boos omdat ze niet mee mocht naar zolder en zei ze ‘Ik wil een eigen zolder, beneden!’

– Toen ik laatst met mijn zusje aan het videobellen was, zag ik haar niet goed omdat het donker was. Nomi kwam even kijken en riep ‘Silke is een beetje dronken!’ Ik kwam niet meer bij!

‘Mama mag ik een baby broertje? Kindjes in mijn klas hebben dat ook.’ Goede reden, Nomi.

‘Mama wil je dit even in de drooghoek leggen?’ ‘De wat?’ ‘Oh nee haha dat is op school!’

‘Mama wat voor boekje is Facebook?’, vroeg ze toen ze terug kwam van de peuterspeelzaal.

– Toen ik voor de spiegel stond vroeg Nomi laatst ‘Mama doe jij nog even jouw wenkbrauwen?’ ‘Waarom?’ ‘Ik wil even zien hoe jij dat doet’.

– Laatst stond ze in haar keukentje en zei ze ‘Ik ga ijsjes bakken!’

– ‘Mama is het 11 uur?’ ‘Nee het is bijna 3 uur.’ ‘Maar juf zei dat het vandaag 11 uur is!’

‘Mama ik vind jou mooi. Alleen je oren zijn lelijk. Daar moeten nog oorbellen in.’

– En als laatste, haar nieuwe manier om dingen af te pakken van Lenn: ‘Lenn geef de pop maar aan mij. Jij bent daar nog véél te klein voor!’

Hebben jullie kinderen ook zulke grappige uitspraken?

7 gedachten over “Leuke uitspraken van Nomi #3

  1. Laura / fitfunfab.nl schreef:

    Echt te grappig!! Ik zou ze eigenlijk ook moeten opschrijven want ik vergeet het gewoon te vaak. Wat ik wel onthoud is dat kids alles super letterlijk nemen. Mijn man praat nogal veel in uitdrukkingen, dus als ie iets zegt van: je kan mijn rug op doen ze dat ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.