Love: industriële lampen (met een paar inspiratiefoto’s)

industriele lamp

Degene die mij al lang volgen (en dan bedoel ik, al voordat Nomi geboren was) kennen mijn ‘inspiratie artikelen’ misschien nog wel. Ik schreef ze regelmatig, over dingen die ik leuk vond. Dat kon toen van alles zijn. Kleuren, seizoenen, decoratie… Ik vond het altijd erg leuk om te doen! Op dit moment ben ik groot fan van industriële lampen. Laatst zag ik ze op Instagram voorbij komen. Je weet wel, van die profielen met geweldig mooie interieurfoto’s. Zelf probeer ik ook wel eens mooie interieurfoto’s te maken, maar ik ben er nog niet zo goed in haha! Maar ach, ik probeer het. Anyway, vandaag heb ik voor jullie een artikel over industriële lampen, met wat inspiratie en ik laat jullie onze nieuwe lamp zien!

Industriële lampen

industriele lampen

Industriele lampen stammen nog uit het tijdperk dat elektriciteit nog niet overal beschikbaar was. In het begin van de vorige eeuw werden in fabrieken nog gaslampen gebruikt die met zware kettingen aan het plafond of aan de steunbalken waren bevestigd. Deze zware jongens ademen een robuuste en authentieke sfeer uit die tegenwoordig heel populair is.

kleine industriele lamp

Je hebt ze in veel verschillende soorten en maten. Kijk nou hoe leuk dit kleine lampje bijvoorbeeld is!

industriele stalamp

Deze vind ik ook heel leuk, en al helemaal zo bij elkaar!

blauwe industriele lamp

De meeste industriële lampen zijn grijs, maar je kunt ze ook kopen in andere kleurtjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze blauwe lamp?

industriele hanglamp

Zo’n lamp zou ik bijvoorbeeld erg mooi vinden boven de eettafel. Maar zoals op deze foto, met de accessoires erbij, staat het natuurlijk ook erg mooi.

Onze nieuwe lamp

industrieel

En… Sinds kort hebben we er zelf ook eentje in onze woonkamer staan! Hij heeft plaatsgemaakt voor een oude Ikea lamp, die kapot was gemaakt door de katten. Ik ben er heel erg blij mee, en het staat veel mooier dan onze oude lamp!

Industriële lampen zijn onder andere te koop via Directlampen.nl. Wat vind jij van industriële lampen?

mbm

Een gedachte over “Love: industriële lampen (met een paar inspiratiefoto’s)

  1. Amina schreef:

    Hele mooie lampen, ben er zelf ook ontzettend gek op! Mooie lamp heb je uitgekozen! Ik heb trouwens ook zo’n lomperik thuis, ze gooit vaak home decoratie van de vensterbank af ??? Liefs xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.