Mijn must-have als blogger: mijn laptop

blogger laptop

Ik breng heel wat uurtjes door achter mijn laptop. Als het me lukt om Lenn en Elena overdag even tegelijk in bed te leggen, ga ik even lekker bloggen. En ook als de kinderen ’s avonds alle drie in bed liggen, kruip ik achter mijn laptop. Een laptop is wat mij betreft echt onmisbaar als blogger. Je kunt natuurlijk ook via je telefoon bloggen, maar persoonlijk vind ik dat niet fijn. Ik typ veel liever op mijn laptop. Maar… Mijn laptop is al heel wat jaartjes oud en wordt steeds trager. Langzaamaan ga ik dus op zoek naar een nieuwe laptop, want ik begin me er steeds meer aan te storen. Daarom ben ik eens op internet gaan zoeken naar laptops, en over een tijdje wil ik een nieuwe laptop kopen.

Waar ik mijn laptop allemaal voor gebruik

In eerste instantie gebruik ik mijn laptop om te bloggen, daar gebruik ik hem het grootste deel van de tijd voor. Artikelen typen, zorgen dat ze vindbaar zijn, delen op mijn Facebookpagina, vlogs editen en uploaden, et cetera. Verder sla ik mijn foto’s op, die ik vervolgens bewerk of alleen kleiner maak, om ze te gebruiken voor mijn blog. Ook mijn mail beantwoord ik bijna altijd via mijn laptop. Dat doe ik eigenlijk alleen via mijn telefoon als ik mijn laptop niet bij de hand heb en toch meteen wil antwoorden.

Verder gebruik ik hem natuurlijk ook wel voor andere dingen. Ik kijk er bijvoorbeeld regelmatig even een serie op en ik gebruik hem om muziek te luisteren (dat is dan vaak weer tijdens het bloggen). Al met al gebruik ik hem behoorlijk veel en daarom ben ik op zoek naar een goede laptop.

Laptops vergelijken

Ik moet toegeven dat ik niet zo heel veel verstand heb van laptops en daarom gebruik ik een vergelijkingssite om te kijken welke laptop het beste bij mij past. Ik kijk bijvoorbeeld op Knibble, Via de keuzehulp kun je aangeven wat je belangrijk vindt aan een laptop en je ziet daar ook de verschillende prijzen. Er zijn regelmatig leuke laptop aanbiedingen en daar maak ik graag gebruik van. En mijn favoriete tool is de ‘Beknibbel-wekker’. Deze ‘wekker’ zet je op een product en je ontvangt een melding wanneer het product in de aanbieding is, of het door jou ingestelde budget heeft bereikt. Zo hoef je niet telkens zelf te kijken, je krijgt vanzelf een seintje. Handig!

Inmiddels weet ik al een beetje beter wat ik wil, nu moet ik alleen nog even sparen!

Welke laptop hebben jullie?

15 gedachten over “Mijn must-have als blogger: mijn laptop

 1. Minke schreef:

  Ik ben ook op zoek naar een nieuwe computer. Mijn Mac (desktop) is inmiddels 8 jaar oud, maar de enige echte reden voor een switch is mobiliteit. Ik wil mijn computer mee kunnen nemen om ook als ik niet thuis ben te kunnen bloggen. Ik weet nog niet voor welke laptop ik zal gaan, maar waarschijnlijk wordt het dit keer geen Mac meer.

  Met pijn in mijn hart.

 2. rachel schreef:

  wij hadden een macbook en ook gewone imac’s en die werken voor ons toch beter, maar mocht je voor een laptop gaan zou ik toch voor een apple kiezen šŸ˜‰

 3. Alexandra schreef:

  Ik heb een acer, na veel wikken en wegen, heb ook weinig verstand van computers. Maar blij met de acer, doet het goed en voor een betaalbare prijs.

 4. Rory schreef:

  Een Macbook Air. Alleen is die van mij ook al uit 2013. En dus zou ik ook op zoek moeten naar een andere vermoed ik. Ik wil graag bij Apple blijven (want iPad en mini iPad en iPhone). Mijn man heeft een Android-Google toestel met een werkelijk waanzinnige camera. Maar om nu over te stappen van iOs…

 5. Kevin schreef:

  Ik heb zelf een Macbook Air. Heel erg licht en handig om mee te nemen als je op reis gaat .
  Ik zou als je een iPhone hebt wel voor apple kiezen maar anders zou ik voor een andere merk gaan

 6. Life is a Catwalk.nl schreef:

  Wat een handig alarm! Ik doe het sinds kort met mijn rose gold Macbook en ik ben uitetst tevreden! Behalve dat ik mijn lader onlangs kwijt geraakt ben en gewoon niet meer weet waar ik deze heb gelaten!! Dus mocht je er een weten?;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.