MUSTHAVES VOOR JE BABY

Een tijdje geleden vertelde ik jullie welke dingen van de baby uitzetlijst ik nu echt gebruik. Een aantal dingen daarvan gebruik ik heel veel en zijn echt ontzettend handig. Ik kan me voorstellen dat je, als je zwanger bent, soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel uitzetlijsten, en volgens de medewerkers in de winkels is alles handig. Daarom wil ik jullie een aantal dingen laten zien die ik zelf echt heel handig vind.

Van hydrofiele luiers en monddoekjes heb je er niet snel teveel. Ik heb 24 hydrofiele luiers en een stuk of 20 monddoekjes en er zit vaak een groot deel in de was.
Ik hou echt van de Zensy kruik! Volgens de makers kun je hem gebruiken in plaats van de metalen kruiken, maar mijn kraamverzorgster raadde toch aan om ook een metalen kruik in het bedje te leggen. Na een paar dagen gebruikten we alleen nog de Zensy en als je in de lente of zomer bent uitgerekend, heb je waarschijnlijk helemaal geen metalen kruiken nodig als je een Zensy hebt. Zelf vind ik hem ook heel fijn. Toen ik zwanger was, had ik regelmatig pijn in mijn rug en daar hielp deze kruik ook heel goed tegen. En ik gebruik hem nog steeds wel eens.
Een voedingskussen is ook echt een aanrader. Ik gebruik hem heel veel, maar eigenlijk nooit waar het ding voor bedoeld is. Leuk idee, maar Nomi ligt dan net te laag, waardoor ik haar alsnog vast moet houden. Wel ligt ze er vaak op, of ik zet haar neer en leg het kussen om haar heen. Als ze bij me ligt, doe ik het kussen ook vaak om me heen.
Ik zou ook zeker niet te weinig rompers kopen. Ik gebruik regelmatig meerdere rompers per dag, en je wilt ze natuurlijk niet allemaal in de was hebben zitten. Per maat heb je er zeker wel 10 nodig.
Toen ik zwanger was, zag ik in verschillende winkels dit soort zitjes voor in bad. Het leek me onzin, dus ik kocht het niet. Maar toen we Nomi een paar keer in bad hadden gedaan, had ik daarna telkens een zere rug van het krom staan. Ik besloot toch zo’n zitje te bestellen en ik gebruik hem nu altijd!
Nomi houdt er niet zo van om te liggen, ze wil graag zitten en om haar heen kijken. Daar is het wipstoeltje perfect voor. Ze zit niet rechtop, dus het is niet zwaar voor haar, maar ze kan wel lekker kijken en spelen. Sommigen zullen me een ontaarde moeder vinden, maar ik zet dat ding regelmatig op tafel naast mijn laptop. Nomi zit dan te spelen en ze is toch dichtbij me, terwijl ik bijvoorbeeld aan het bloggen ben. Dan doe ik trouwens wel de riempjes vast hoor, ze zat er even los in voor de foto.
Wat zijn jullie ultieme baby musthaves?
Gerelateerde artikelen:
– New in

2 gedachten over “MUSTHAVES VOOR JE BABY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.