Ik deed een MyHeritage DNA test

myheritage

Ik ben al een tijdje heel erg benieuwd hoe Lenn nou aan zijn rode haartjes komt. En waardoor een deel van mijn familie ontzettend snel bruin wordt. Nomi en ik zijn beide met donker haar geboren. We hebben donkere wimpers, terwijl die van mijn moeder en zusje juist heel blond zijn. Nomi wordt van twee zonnestraaltjes al bruin en ik moet echt goed mijn best doen om een beetje te verkleuren. Lenn verkleurt dan ook weer nauwelijks. Ik werd steeds nieuwsgieriger waar dat nou allemaal vandaan komt en er is maar één manier om erachter te komen; een DNA test!

MyHeritage DNA test

dna test

Een hele tijd geleden kwam ik de DNA test van MyHeritage tegen. Met behulp van deze DNA test kom je achter je etnische DNA. Aan de hand van je wangslijm (lekker woord!) wordt in het laboratorium in de VS je etniciteit onderzocht. En een paar weken later ontvang je het resultaat in je mailbox.

etniciteit

Laatst zocht ik wat meer informatie op en ik kwam erachter dat MyHeritiage samenwerkt met bloggers. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en ze een mailtje te sturen. Een paar dagen later werd ik gebeld en de week erna ontving ik mijn DNA kit!

Hoe werkt het

dna-test

In het pakketje zit een instructieboekje, twee flacons met een vloeistof erin, twee wattenstaafjes, een plastic zakje, een activatiekaart en een retourenvelop.

Een beetje wangslijm opsturen

wattenstaafje

Met de wattenstaafjes ga je langs de binnenkant van je wang. Je hebt een wattenstaafje voor je ene wang en eentje voor je andere wang.

etnisch dna

Daarna duw je het bovenste stukje van het wattenstaafje af en je doet het in de flacon. Even goed dichtdraaien, en dan doe je de andere kant. Als je beide kanten hebt gedaan doe je de flacons in het plastic zakje. Vervolgens doe je het in de retourenvelop en stuur je het op naar MyHertige. Oh, en vergeet niet om je kit te activeren! Maar dat wijst zich allemaal vanzelf.

Wachten op het resultaat

my heritage

Vorige week heb ik de flacons opgestuurd naar MyHeritage en nu is het wachten op de uitslag. Dat duurt ongeveer 4 tot 6 weken, dus we moeten nog eventjes geduld hebben. Als ik het resultaat binnen heb, zal ik het natuurlijk met jullie delen.

Ik ben zelf ontzettend benieuwd naar mijn etnische dna en ik kan niet wachten op het resultaat! Ben jij ook benieuwd naar je etnische dna? Kijk dan eens op Myheritage.nl. En als je een dna kit gaat bestellen, gebruik dan de code ‘MALOURB‘, dan wordt de kit namelijk gratis verzonden!

2 gedachten over “Ik deed een MyHeritage DNA test

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.