Naar het hartje luisteren met Angelsounds

angelsounds

Ik heb heel erg getwijfeld over ik wel of geen doppler wilde om naar het hartje van mijn buikbaby te kunnen luisteren. Aan de ene kant leek het me heel fijn en bijzonder, aan de andere kant was ik bang dat ik het hartje niet zou kunnen vinden en daar kun je natuurlijk behoorlijk onzeker van worden. Uiteindelijk kocht ik toch een tweedehandsje via Marktplaats.

Angelsounds

Toen ik zwanger was van Nomi, heb ik er geen gehad. Bij de eerste echo bleek ik 14 weken te zijn (terwijl ik dacht dat ik 9 weken was, ik had een bloeding aangezien voor menstruatie) en de verloskundige dacht dat de placenta naar voren zou groeien. Daardoor voel je schopjes vaak later, en dan is het hartje ook wat moeilijker te horen met een doppler. Ik dacht dat het me behoorlijk onzeker zou maken als ik het hartje niet zou vinden en het leek me verstandig om er geen te kopen.

De vorige echo had ik nu bij 10 weken en 6 dagen. Toen was het eerste trimester dus nog lang niet voorbij en toen ik ruim 12 weken zwanger was, wilde ik toch wel graag weten of het hartje van mijn buikbaby nog klopte. Ik besloot dat er een Angelsounds moest komen, en diezelfde dag nog. Ik zocht op Marktplaats en daar vond ik er eentje die ik dezelfde avond nog op kon halen. Een oud ding, waar geen koptelefoon meer bij zat, maar dat vond ik niet zo erg. Je kunt er gewoon oortjes indoen en dan werkt het prima.

Naar het hartje luisteren

Meteen probeerde ik het. Bart luisterde mee, maar ik kon het nog niet meteen vinden. Ik vond trouwens helemaal niks, zelfs mijn eigen hartslag niet en ik dacht dat het niks zou worden. Bart moest even weg en ik probeerde het nog even, en opeens hoorde ik het hartje. Luid en duidelijk, helemaal onderin mijn buik. Een hartslag die minstens 2 keer zo snel was als mijn eigen. Dat was duidelijk de baby. Ik vond het super om het te horen, het stelde me gerust en het was ook gewoon heel bijzonder.

Toen Bart thuis was, wilde ik het hem ook laten horen. En natuurlijk kon ik het hartje toen niet meer vinden. Blijkbaar lag de baby anders en ik heb me wel even afgevraagd of hij of zij dat apparaatje wel zo prettig vond. Ik nam me voor om het niet te vaak te proberen, dus nu gebruik ik hem hooguit 2 keer per week.

Bart heeft het hartje inmiddels ook gehoord en hij vond het ook heel bijzonder. Het is iedere keer wel weer even spannend, want wat als ik het niet kan vinden? Dat vind ik wel het grote nadeel van dat ‘zelf dokteren’.

Heb jij een doppler (gehad)?

Je kunt een doppler (zoals ik deed) via Marktplaats kopen, maar als je liever een nieuwe wilt, kun je hem ook kopen via Bol.com.

11 gedachten over “Naar het hartje luisteren met Angelsounds

 1. Milou schreef:

  Ik heb er ook 1! Rond 16 weken heb ik ‘m in huis gehaald omdat ik toen ineens een beetje onzeker werd. Wel ook over nagedacht of ik niet alleen maar gestresst zou raken als ik z’n hartje niet kon vinden, maar mijn nieuwsgierigheid en onzekerheid was te groot. Gelukkig kon ik ‘m direct vinden en ook daarna kon ik altijd rond dezelfde plaats het hartje terugvinden. Wij luisterde een paar keer per week totdat ik de baby echt goed voelde schoppen. Sindsdien gebruik ik ‘m eigenlijk nooit meer!

 2. Nathalie schreef:

  Ik heb er ook een gehad. Dezelfde maar dan in het roze. Toch vind ik sneller mijn eigen hartslag dan die van de baby met dat ding haha. Toen ik mijn baby kon voelen tijdens bewegen heb ik dat ding dan ook niet meer gebruikt.

 3. Leonie schreef:

  Mijn moeder heeft er een meegenomen van haar werk (ziekenhuis). Maar ik moet zeggen dat ik nog niet sta te springen om t te gebruiken, puur omdat ik bang ben dat t niet te vinden is. Dat zou me zooo onzeker maken. Over 1,5 week is echo van de combinatie test.. Nog even wachten en dan kunnen we weer kijken naar onze baby!:) misschien daarna (na weer een bevestiging) dat ik ‘m wel durf te gebruiken…

 4. Tessa schreef:

  Precies de redenen die jij noemt waren voor mij de redenen om hem niet te kopen. Daarnaast ben ik een beetje ouderwets daarin een vind ik het gewoon onnodig en een beetje eh tegennatuurlijk ofzo (niet het goede woord maar weet even niet hoe het anders uit te drukken). Puur mijn eigen gevoel dus. Ik kan me goed voorstellen dat de bevestiging wel heel fijn kan zijn. Ik keek daarom altijd heel erg uit naar echo’s!

 5. Liess schreef:

  Wij hadden een doppler. .. volgens mij 3 x gebruikt. ..
  Vond t maar irritant elke keer als je dat ding bewoog dat zere geluid in mn oren lol.
  Heb m weer snel verkocht

 6. Erika schreef:

  Bij de oudste had ik hem wel. Heerlijk om naar het hartje te kunnen luisteren.
  Bij de middelste had ik hem ook, tot ik op een gegeven moment het hartje niet meer kon vinden ( helaas bleek dit bij de verloskundige ook zo te zijn  )
  Bij de jongste heb ik hem weg gedaan. Ik raakte constant in de stress als het even niet lukte om het hartje te vinden.

  Het is een leuke uitvinding maar voor mij leverde het uiteindelijk te veel stress op. Als je placenta aan de voorkant ligt of het kindje ligt gewoon diep achter het schaambot is het geluid niet goed op te vangen.

 7. Nicole schreef:

  Wat een mooie uitvinding! Al kan ik me heel goed voorstellen dat je hem ook snel uit het raam wilt gooien, haha. Lijkt me niet fijn als je het hartje niet kunt vinden.. Misschien moeten ze dit allemaal maar aan de dokters overlaten i.p.v aan de stressende particulier!

 8. Anna schreef:

  Oei, ik vind het wel zorgelijk dat er nu ‘reclame’ wordt gemaakt voor een doppler. Ieder haar ding natuurlijk, maar er is een reden voor dat verloskundigen en gynaecologen afraden om zelf naar de hartslag van de baby te luisteren. Dat het horen van de hartslag je geruststelt is fijn, maar ook terecht? Je weet namelijk als ‘leek’ niet hoe je een hartslag moet interpreteren. Een verloskundige luistert naar meerdere dingen, niet alleen of het hartje nog wel klopt. Het gevaar is dat mensen denken dat het wel goed zit als ze het hartje horen, terwijl er naar zoveel meer wordt gekeken dan alleen dat. Je kan dus beter je verloskundige bellen om haar een keer extra te luisteren als je ongerust bent. Ik hoop heel erg dat je je daar van bewust bent en dat iedereen zich hier van bewust is die een angelsound gebruikt. En als dat zo is, moet je het vooral zo blijven doen.

  • Malou schreef:

   Dat weet ik absoluut, toch was het voor mij een geruststelling om te horen dat het hartje überhaupt klopte. En dit is geen reclame hoor, dit is gewoon mijn mening en mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.