Nesteldrang versus bekkenpijn – o ja, en een zolder die wordt verbouwd

nesteldrang bekkenpijn

Ik ben nu beland in de fase van mijn zwangerschap waarin ik het hele huis netjes wil hebben en alles moet klaar zijn voor de komst van de baby. Maar… Er zijn twee dingen die niet echt meewerken. Punt 1 is mijn bekkenpijn en punt 2 is de zolder die wordt verbouwd. En je snapt misschien wel dat dat nogal veel troep geeft!

Nesteldrang versus bekkenpijn

Eigenlijk moet ik echt niet meer lang staan. Op het moment zelf voel ik het nog niet zo heel erg, maar ’s avonds kan ik dan nauwelijks lopen. Maar goed, ik ben natuurlijk regelmatig aan het rommelen op de babykamer en verder moeten er in huis ook de nodige dingen gebeuren. Wasjes, stofzuigen, poetsen, dweilen, opruimen…

‘Mama waarom moeten we zo vaak opruimen?’

Ik wil mijn huis dus gewoon netjes hebben voor als de baby komt en ik kan absoluut niet tegen rommel. Want je zult natuurlijk altijd zien dat de baby wordt geboren als het huis één grote teringbende is. Maar goed, dat betekent dat Nomi en Lenn ook wat vaker op moeten ruimen en daar zijn ze het niet altijd mee eens. ‘Waarom moeten we zo vaak opruimen?’ Nou, omdat jullie veel te veel rommel maken voor jullie hoogzwangere mama. Het positieve hieraan is wel dat Nomi een opgeruimd huis steeds mee gaat waarderen. Laatst zei ze ‘Wat is ons huis mooi hè, als we hebben opgeruimd?’

En die zolder…

Het idee was hartstikke leuk. Toen Nomi’s kamer klaar was, wilde manlief ook de rest van de zolder aanpakken. ‘Dat kan allemaal nog makkelijk voordat de baby er is’, zei hij toen. ‘Ja ja…’, dacht ik. De zolder werd geïsoleerd, alles werd hartstikke mooi gemaakt… En toen bleek het dak te lekken. Dat was net voor kerst, en natuurlijk had niemand tijd om ernaar te kijken. Uiteindelijk kon er twee weken later toch iemand komen en gelukkig kon het meteen opgelost worden. Maar het verbouwen lag 2 weken stil en ik was inmiddels ruim 36 weken zwanger.

Ik ben helemaal niet zo iemand wiens huis er altijd perfect uitziet, en dat hoeft van mij ook echt niet. Maar ik was zó klaar met alle rommel… Een uur nadat ik het huis had schoongemaakt, lag overal weer stof en zaagsel. Ondertussen had ik flinke voorweeën en ik zag het wel gebeuren dat de baby al zou komen, terwijl ons huis nog een zooitje was.

De babykamer

Normaal gesproken droog ik mijn was op zolder, maar dat kon nu dus even niet. De babykamer fungeerde als droogruimte en doordat ik druk was met de babywasjes, hing er overal in huis was. Er hingen spullen over het babybedje, de badkamer radiator, de traphekjes, et cetera. Verder stond de radiator hoog aan, zodat het drogen wat sneller ging en ik eindelijk een keer klaar zou zijn met al die was. Want terwijl ik het in het begin nog leuk vond, was ik het wel een keer zat. Ik wilde de babykamer gezellig maken, en dat lukte niet met alle was die overal te drogen hing.

Eind goed, al goed

Inmiddels heb ik goede hoop dat het allemaal wel goed komt. De zolder is nu echt bijna klaar en het is ontzettend mooi geworden. Het is hartstikke strak en netjes en als de laatste dingen afgelakt zijn, kan ik mijn was weer boven drogen. De hoeveelheid stof en zaagsel is al veel minder, en laatst is Lenn erachter gekomen dat stofzuigen heel erg leuk is. Dus als mijn man aan het zagen is, zit Lenn er met de stofzuiger bij om al het zaagsel op te zuigen. Kind blij, mama blij!

Inmiddels ben ik bezig met de finishing touch van de babykamer, en wat is het leuk om daarmee bezig te zijn zeg! Het resultaat kunnen jullie binnenkort zien op mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.