Nomi’s 2 jaar en 2 maanden update

2 jaar

Ik was het bijna vergeten, maar het is weer tijd voor een update over Nomi. Ik ben zelf niet zo van het blijven tellen in maanden, dus in plaats van de ’26 maanden update’ noem ik het gewoon haar ‘2 jaar en 2 maanden update’. Scheelt jullie weer rekenen 😉

Naar de kapper

Dit was wel een dingetje hoor. Nomi had een beetje een matje in haar nek en eigenlijk moest die er een hele tijd geleden al af. Maar nadat ik een paar verhalen had gehoord over kappers die in het oor en zelfs in het gezicht van kinderen hadden geknipt, zag ik het niet zo zitten. Maar aangezien ik het ook niet zelf durfde te doen, zijn we toch gegaan. Nomi gedroeg zich voorbeeldig (oké, stilzitten is niet haar sterkste punt, maar volgens de kapper doet geen enkele peuter dat) en inmiddels heeft Nomi een boblijntje.

boblijn

Middagslaapje

Nog zo’n dingetje. Ik schreef er maandag al over, maar Nomi wil dus geen middagslaapje meer doen en dan is ze ’s middags vaak niet te genieten. Ze gaat ’s middags altijd nog wel eventjes naar bed en dat vindt ze niet erg, maar na ongeveer een half uur wil ze er weer uit.

Peuterspeelzaal

Vorige maand ging Nomi voor het eerst naar de peuterspeelzaal en dat ging meteen heel goed! Voor de kerstvakantie mocht ze 2 keer komen wennen, en maandag is ze officieel begonnen. Ze vindt het hartstikke leuk en volgens mij was ze er ook wel echt aan toe. Zelf moet ik er nog even aan wennen haha. Ik vind het best lekker om even een paar uurtjes alleen met Lenn te hebben, maar ik zit continu op de klok te kijken wanneer ik haar weer op kan halen.

Verder vind ik haar echt groot worden. Ze weet precies wat ze wil, ze kent heel veel woordjes en ze gedraagt zich echt als een meisje. Alleen qua groei is ze nog een beetje een dreumes 😉  Ze vindt het nu ook echt leuk om samen met mij ergens naartoe te gaan. We zijn bijvoorbeeld met zijn tweetjes naar de kinderboerderij geweest, naar de kerstmarkt en ook samen winkelen was een groot succes. Op de terugweg in de auto zei ze ‘mama leuk!’ en dan ben ik natuurlijk helemaal blij.

2 gedachten over “Nomi’s 2 jaar en 2 maanden update

  1. Lilian schreef:

    Eerste keer naar de kapper is echt weer z’n mijlpaal, staat haar goed! Fijn om te lezen dat ze het bij de peuterspeelzaal zo leuk vind, dat doet je natuurlijk heel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.