NOMI’S EERSTE MAAND

Vandaag is Nomi alweer 1 maand en het leek me leuk om een artikeltje te schrijven over haar eerste maand. Alles gaat echt ontzettend goed, en ik moet zeggen dat alles veel makkelijk gaat dan ik had verwacht. Natuurlijk huilt Nomi wel eens en ik weet ook niet altijd waarom, maar ze is meestal goed te troosten en ik heb nog geen nachten wakker gelegen.
De eerste week
Hier schreef ik laatst al een artikel over, dus ik zal het kort houden. Nomi is op 10 november geboren in het ziekenhuis, met een keizersnee. In het begin viel ze iets te veel af en de borstvoeding kwam niet helemaal goed op gang, waardoor we een dagje langer moesten blijven. Op donderdag 13 november mochten we naar huis en thuis ging alles super. Ze dronk goed, ze was best veel wakker en lekker alert, en ze deed het gewoon super. Alleen haar gewicht bleef nog een klein beetje achter, maar zelf had ik er wel vertrouwen in dat dat goed zou komen.

De tweede week
Ik vind dat er belachelijk veel gefocust wordt op getalletjes en omdat Nomi net iets te weinig aankwam, konden we zelfs extra kraamzorg krijgen. Bart en ik wilden het nu wel graag alleen doen, maar de kraamverzorgster en de verloskundige vonden het verstandig om Nomi’s gewicht in de gaten te houden. Daarom besloten we zelf een babyweegschaal te bestellen. Deze week wogen we haar dagelijks en ze groeide hartstikke goed. Die heisa om haar gewicht was dus nergens voor nodig, en ik moet zeggen dat dat wel een beetje een domper was in de kraamweek. Natuurlijk heb ik heel erg genoten, maar die overdreven focus op de getalletjes was ik behoorlijk zat.
Ik vond het heerlijk om nu eindelijk met zijn drietjes te zijn. Alles ging echt heel goed, de borstvoeding ging steeds beter en Nomi had haar eerste regeldagen (waarin ze probeert om de voeding op te krikken, door heel vaak te drinken). Best vermoeiend, maar het is ook wel gezellig om haar veel bij me te hebben.

De derde week
Alles begon steeds normaler te worden en we zijn echt een gezinnetje. Het nieuwe is er een beetje vanaf en we hebben ons ritme helemaal gevonden. Deze week had Nomi echt ’s avonds een huiluurtje (vaak rond etenstijd, lekkere timing), maar als ze ’s avonds op de bank bij ons lag, was het goed. Deze week gingen we voor het eerst met haar weg, naar de verjaardag van mijn oma. Het ging heel goed, ze heeft heerlijk geslapen en toen ’s avonds haar huiluurtje begon, zijn we naar huis gegaan.

De vierde week
Nomi slaapt ’s nachts steeds langer door, en vaak hoef ik haar ’s nachts maar een keer te voeden. Ik krijg dus best veel slaap, wat ik helemaal niet had verwacht. Deze week heeft ze voor het eerst uit een flesje gedronken. Het wordt aangeraden om daar al vroeg mee te beginnen, omdat sommige baby’s anders de fles gaan weigeren. En dat is natuurlijk niet handig als je wilt gaan kolven, of als ze straks andere dingen gaat drinken dan alleen melk. Het ging heel goed en het zag eruit alsof ze nooit anders had gedaan.
Deze week had Nomi weer regeldagen, waarin ze continu om voeding vroeg. Daar was ik dus best druk mee, maar inmiddels zijn de regeldagen voorbij en is ze weer een heerlijk tevreden kindje.

Gerelateerde artikelen:
– Nomi’s eerste week
– Herstellen na een keizersnee
– Mijn bevallingsverhaal
– Welkom, lieve kleine Nomi

12 gedachten over “NOMI’S EERSTE MAAND

 1. Manon schreef:

  Bizar dat kinderen meteen moeten voldoen aan bepaalde waardes. Bedoel, als ze er nu ver onder zakt oke. Maar goed, heel erg fijn om te horen dat ze het zo goed doet nu 🙂 Je bent vast een hele trotse mama. Geniet van je mooie gezinnetje

 2. Sanae schreef:

  Leuk om te lezen hoe je het ervaart. Ik vind ook dat er teveel wordt gekeken naar getalletjes. Vind dat echt wat overdreven. Ik vind Nomi echt een schatje! Hele leuke foto's ook.

 3. gwen schreef:

  Exact ons verhaal die tweede wk. Wij hebben de dagen hulp wel geaccepteerd, mr ben blij dat morgen de kaatste dag is. Ben dat beweeg spuugzat. Ze is tevreden, alleen nog niet op geboorte gewicht, boeiend!

 4. Inge en Steffen schreef:

  Oh dat belooft, de dochter in spĂ© zit momenteel ook wat onder gewicht… en ze is nog niet eens geboren. Mag ik nu al 2x per week aan de monitor gaan liggen.
  Leuke foto's hoor, en tof dat het zo vlotjes gaat, nu al op 1 voeding per nachtis echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.