NOMI’S VIERDE MAAND; VEEL SPELEN, ALLES PAKKEN EN ZIEK ZIJN

Vandaag is het vier maand geleden dat Nomi werd geboren en ik vind het best bijzonder hoeveel ze nu al kan. Een pasgeboren baby kan eigenlijk nog niks, en Nomi is nu een meisje met een eigen willetje die bijna de hele dag aan het spelen is. Tijd voor een update dus!

Het liefst speelt ze de hele dag. Haar tutdoekjes zijn nog steeds favoriet en als ze die ziet, wil ze het meteen pakken. Niet alleen haar speelgoed trouwens, ze wil alles pakken en in haar mond stoppen. Ik heb mijn haar bijna altijd vast, want anders heeft ze het continu in haar handjes. Ook dekens, spuugdoekjes, slabbertjes, sjaals, en laatst zelfs haar luier (wel een schone gelukkig).

Ook de televisie vindt ze erg leuk. Het maakt haar niet uit wat erop is, als het maar beweegt. Laatst was ze een beetje huilerig en Bart zette via YouTube een kinderliedje op en meteen was ze stil. Toen Bart hem op pauze zette, ging ze huilen en toen het liedje verder ging, was het weer goed. Natuurlijk zet ik haar niet de hele dag voor de tv of laptop, maar zo nu en dan vind ik het niet erg.

Ik vind het echt heel leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelt en haar te zien lachen en brabbelen. Ze maakt steeds meer verschillende geluidjes en als ik iets tegen haar zeg, brabbelt ze vaak terug.

Minder leuk deze maand was, dat ze ziek was. Ze had waarschijnlijk het rs virus. Inmiddels gaat het een stuk beter, alleen haar gewicht blijft achter. Ze begon mooi gemiddeld, maar ze komt nu steeds dichter bij de -1 lijn. Hopelijk krijgt ze binnenkort een groeispurt en komt ze goed aan.

Over het algemeen gaat het dus heel goed en ik vind haar nog steeds de leukste baby van de wereld (maar dat geldt natuurlijk voor iedere moeder, haha).

Gerelateerde artikelen:
– Nomi’s derde maand; lachen, spelen en echo van haar heupjes
– Nomi’s tweede maand
– Nomi’s eerste maand
– Nomi’s eerste week

8 gedachten over “NOMI’S VIERDE MAAND; VEEL SPELEN, ALLES PAKKEN EN ZIEK ZIJN

 1. Kirsten schreef:

  Wat fijn dat het inmiddels beter met haar gaat. Ik vind ook echt dat als ik je verhalen zo lees dat ze voor een pasgeboren baby echt al veel kan. Het is ook best raar om te lezen dat ze alweer zo oud is!

 2. Bertine schreef:

  hopelijk komt het gauw goed met Nomi haar gewicht, wel fijn dat het al beter met haar gaat! grappig dat ze na 4 maanden al door heeft dat er wat op tv is.. had ik niet gedacht!

 3. Nesrin schreef:

  Cliché maar waar: het gaat echt hard. Ik vind de fase na drie maanden weer anders je zult zien dat het snel gaat met de ontwikkeling. Het eerste jaar is sowieso een achtbaan van baby naar peuter is zo magisch.

 4. Anneleen schreef:

  Wat vervelend dat zo ziekjes was! Lijkt me echt heel vervelend om je kindje zoveel last te zien hebben… Die laatste foto is zalig, ze houdt het kaartje goed vast 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.