Op zoek naar mooie gordijnen voor de babykamer

gordijnen babykamer

Ik heb jullie laatst al verteld dat Nomi nu op zolder slaapt. Haar oude kamertje wordt de babykamer, waar we momenteel druk mee bezig zijn. Het oude behang is van de muren en binnenkort wordt het opnieuw behangen. Verder ben ik druk aan het nadenken over de aankleding van de babykamer. Wat hangen we bijvoorbeeld voor de ramen?

Oeps, foutje…

Toen we verhuisden naar dit huis was ik zwanger van Lenn. Zijn kamertje had toen niet zo’n haast, maar Nomi’s kamer moest wel snel klaar zijn. Ook toen twijfelde ik ontzettend over wat ik voor de ramen wilde hangen, waardoor er vlak voor de verhuizing nog niks hing. We wilden eigenlijk iets op maat laten maken en toen kwam ik erachter dat we al veel te laat waren met bestellen. Daarom moesten we kant en klare gordijnen halen.

Dat deden we, een paar dagen voordat we gingen verhuizen. Maar… Die bleken eigenlijk te kort te zijn. Ik was er zo klaar mee dat we ze gewoon hebben opgehangen. Want tja, er moest toch iets voor de ramen komen te hangen… Het plan was om een keer iets op maat te laten maken, maar dat kwam er nooit van. Maar nu we bezig zijn met de babykamer, moeten er echt nieuwe gordijnen komen.

Wat kiezen we deze keer?

Het duurt nog eventjes voordat de baby komt, maar deze keer ga ik niet weer te lang wachten. Dus, wat kiezen we deze keer? Gaan we voor een rolgordijn? Dat heeft Nomi nu voor haar dakraam en het verduistert perfect. Of misschien toch plisségordijnen? Deze zijn verduisterend en daarnaast ook isolerend en geluiddempend. Ze zijn verkrijgbaar in ’top down bottom up’ uitvoering, waardoor je tijdens het middagdutje gemakkelijk licht de kamer binnen kan laten. ’s Nachts kun je het plisségordijn helemaal sluiten zodat de kamer compleet verduisterd wordt. Dit bevordert het slaapritme. Dit is voor mij absoluut een optie, maar misschien gaan we ook wel voor gewone verduisterende gordijnen.

Veiligheid

Een groot nadeel van veel rol- en plisségordijnen vind ik dat ze koorden hebben die gevaarlijk zijn voor kinderen. Gelukkig zijn er veilige systemen te koop. Veneta.com heeft dit bijvoorbeeld. Er kunnen dan geen ongelukken gebeuren, want zij leveren hun gordijnen met een kindveiligheid systeem. Wanneer er iets achter het bedieningskoord van het gordijn blijft hangen, schiet het koordje direct los. Zo blijft het veilig voor je kinderen!

Belangrijk; verduisterend

Lenn heeft echt perfecte overgordijnen op zijn kamer. Ze zijn mooi, lekker dik en helemaal verduisterend. Daardoor ben ik geneigd om daar nu ook weer voor te kiezen. Never change a winning team, toch? Maar ik blijf wel een beetje twijfelen. We kunnen bijvoorbeeld ook gaan voor verduisterende rolgordijnen in combinatie met dunnere gordijnen. Dat hadden we op Nomi’s eerste kamertje en dat stond ook wel heel leuk… Nou ja, ik moet van mezelf echt binnenkort een keuze gaan maken en natuurlijk zal ik jullie het resultaat laten zien!

Een gedachte over “Op zoek naar mooie gordijnen voor de babykamer

  1. Kirsten schreef:

    Gordijnen zijn echt ontzettend lastig. Wij hebben op het moment vitrage op de babykamer hangen zodat men in ieder geval vanaf de weg niet zomaar de kamer in kan kijken. Of daar ooit nog wat anders voor in de plaats komt weet ik nog niet. Verduisterend is inderdaad ook geen overbodige luxe.

    Het is zo lastig om goede gordijnen uit te kiezen die ook nog passen. Meestal moet je zo lang wachten als je iets op maat laat maken. #geengeduld.
    Kirsten onlangs geplaatst…Wanddecoratie voor op de babykamerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.