Plog; weekendje Drenthe

1

Afgelopen maandag werd mijn moeder 60 en daarom gingen we met de familie een weekendje naar Drenthe. Ik maakte behoorlijk wat foto’s en het zou een beetje veel worden om ze allemaal in mijn dagboekje te zetten, dus vandaar deze plog. Vrijdag reden we na Nomi’s middagslaapje weg en we kwamen daar rond 4 uur aan.

2

Dit was ons huisje op het park ‘Het Grote Zand‘ in Hooghalen. Toen we er waren pakten we onze spullen uit en we maakten Nomi’s kamertje vast klaar. Ik vond het best spannend om met Nomi ergens anders te slapen, want ze slaapt niet overal goed. Daarom hadden we bijna alles wat ze thuis ook in bed heeft liggen meegenomen, zodat het niet zo anders zou zijn. Voor Lenn hadden we de babygym meegenomen, want dat is op dit moment eigenlijk het enige waarmee hij speelt.

bezzerwizzer

Aan het einde van de middag was het borreltijd en daarna haalden we patat. We brachten Nomi wat later naar bed dan anders, in de hoop dat ze echt moe zou zijn en zou gaan slapen. En dat werkte, ze heeft nog even gekletst in bed en daarna sliep ze. ’s Avonds speelden we het spel Bezzerwizzer. Het was een quizspel en ik kende het nog niet, maar het is echt heel leuk.

4

Zaterdagochtend wilden we naar Westerbork gaan. We hadden ons niet echt ingelezen, dus we kwamen er daar pas achter dat we zo’n 3 kilometer moesten lopen. Halverwege begon het te regenen, Nomi begon moe te worden (niet zo gek, want ze wilde de hele tijd lopen) en het was voor Lenn alweer bijna voedingstijd. Bart en ik besloten terug te lopen, zodat we niet met twee huilende kinderen in Westerbork liepen.

5

Uiteindelijk was het trouwens best een leuke wandeling, maar ik denk dat het verstandig was dat we terug zijn gegaan. Toen we in het huisje waren heeft Lenn gedronken en het was de bedoeling dat hij even zou gaan slapen, maar daar dacht hij anders over. Nomi at een boterham en daarna is ze lekker gaan slapen.

6

’s Middags ben ik met mijn moeder, zusje en tantes even gaan winkelen in Beilen en daar kwam ik dit bordje tegen. Daar moest ik natuurlijk een foto van maken en ik stuurde hem naar Bart haha. ’s Avonds gingen we gourmetten.

7

Na het eten zette ik Lenn in de kinderstoel, om eens te kijken of hij zou blijven zitten. Hij vond het zelf hartstikke leuk, maar het leek me voor zijn rug niet zo goed om hem er lang in te laten zitten aangezien hij nog niet eens drie maand is, dus ik haalde hem er er na een minuutje maar weer uit. ’s Avonds speelden we weer Bezzerwizzer.

8

Zondagochtend deden we het lekker rustig aan. Mijn vader, Bart en Nomi haalden broodjes en na het ontbijt speelden we De Slimste Mens (waar ik gigantisch mee verloor).

orvelte

’s Middags gingen we naar het museumdorp Orvelte, een oud dorpje waar van alles te zien is.

10

Nomi vond haar zuurstok erg lekker (die eigenlijk van Bart was trouwens) en ze vond de schaapjes heel erg leuk.

11

Natuurlijk moesten we ook even op de foto. Op de foto rechts wilden we een selfie maken en op dat moment maakte mijn vader een foto van ons. En die foto is eigenlijk veel leuker dan onze selfie.

12

’s Avonds hebben we daar gegeten en Lenn zat bij mij op schoot te duimen. Even later zat lag hij lekker te slapen in de kinderwagen en Nomi maakte een puzzel.

13

Ik ging voor de kipsaté en ’s avonds deden we (voor de verandering) weer Bezzerwizzer. Niet iedereen had er zin in, en daarom speelde ik het met mijn moeder, mijn oom en mijn tante.

15

Maandag sloten we het weekend af met een bezoekje aan een hunebed. Ik had er nog nooit een gezien en als je in Drenthe bent, moet je natuurlijk wel even naartoe.

hunebed

Nomi vond het daar hartstikke leuk. Daarna reden we terug naar huis.

Het was een hartstikke leuk weekend en als je een keer in Drenthe bent zou ik zeker even naar Orvelte gaan. Nomi heeft ook echt genoten van de gezelligheid, ze kletst er nog regelmatig over.

8 gedachten over “Plog; weekendje Drenthe

  1. Tineke schreef:

    Orvelte ben ik ooit met de middelbare school naartoe geweest. Maar kan me eigenlijk alleen het kabouterpad in het bos herinneren (verrekte pubers, hahah)

    Altijd gezellig, zo’n weekendje met de familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.