Nomi’s ritme #4

dreumes

De laatste update over Nomi’s ritme is van september en ik las dat jullie benieuwd waren naar wat voor ritme Nomi nu heeft. Ongeveer 2 maand geleden was ze haar ritme volledig kwijt en haar eetmomenten en slaapjes waren telkens op andere tijdstippen. Op zich vond ik dat niet erg, ik pas me wel aan en ik let sowieso niet zo op de klok. Maar qua plannen was het wel eens lastig en daarom vind ik het wel fijn dat ze nu weer een beetje een ritme heeft.

8.30 uur: Nomi slaapt tegenwoordig uit en daar heb ik helemaal geen moeite mee. Rond 8.30, en soms nog wel later, wordt ze wakker. Ik haal haar uit bed en ze krijgt borstvoeding bij mij in bed. Daarna kleed ik haar aan en we gaan naar beneden.

9.00 uur: Ik heb het idee dat ze borstvoeding echt als drinken ziet, en niet meer als maaltijd. Daarom geef ik haar als we beneden zijn vaak een cracker.

11.00 uur: Nomi eet fruit (meestal een banaan) en daarna drinkt ze wat. Er staat trouwens de hele dag een rietjesbeker met water in de kamer, zodat ze het zelf kan pakken. Ze eet een hele banaan en vaak zit ze daarna nog niet helemaal vol, dus dan geef ik haar nog een cracker.

11.30 uur: Rond deze tijd gaat Nomi naar bed.

13.00 uur: Nomi wordt wakker en ze krijgt een bordje havermout. Brood is de laatste tijd geen succes, ze gooit alles op de grond. Ik ga er binnenkort wel weer mee beginnen, maar ik was het even zat om telkens alle stukjes brood van de grond te moeten rapen.

14.30 uur: Tijd voor een tussendoortje, vaak eet ze een eierkoek. En daar krijgt ze wat te drinken bij.

16.00 uur: Soms krijgt ze rond deze tijd nog een tussendoortje, bijvoorbeeld een cracker met wat drinken. En het komt ook regelmatig voor dat ze rond deze tijd nog even slaapt. Ze zit een beetje tussen 1 en 2 slaapjes in.

18.00 uur: Etenstijd en daarna krijgt ze een toetje. Meestal is dat Griekse yoghurt.

19.00 uur: Bedtijd!

22.30 uur: Als Bart en ik naar bed gaan, krijgt Nomi nog een keer borstvoeding.

Wat we tussen deze momenten door doen, verschilt heel erg. We gaan regelmatig lopend boodschappen doen en als dat samen valt met een eetmoment, eet ze dat vaak in de kinderwagen. Maar ik geef haar eten ook wel eens eerder of later, het verschilt per dag best wel.

8 gedachten over “Nomi’s ritme #4

 1. Olga schreef:

  Zo, wat klinkt dat allemaal rustig joh. Kom ik met mijn wervelstorm aanzetten.. :’) het is hier echt een slagveld qua etensresten op de grond. Elke dag weer.

 2. Lieke schreef:

  Leuk om te lezen hoe het bij jullie gaat! Ik herken het dat het brood overal ligt wanneer Mason dat krijgt. Maar ja die stofzuiger staat toch niet stil! 😉

 3. Lilian schreef:

  Wat grappig om te zien dat iedereen zijn eigen ritme heeft. Jay wou hier eerst ook geen brood. Ik smeerde elke keer netjes zijn boterham met wat erop. Hij liet dit altijd staan. Laatst kwam ik erachter dat hij een droge boterham op de vuist wel op eet. Twee zelfs. Nou normaal nam hij nog geen een hapje. Nu doe ik vaak dat ik hem na de boterham nog een los plakje beleg geeft, zodat hij dat ook binnen krijgt.

 4. Hanna schreef:

  Lijkt me om iets te plannen inderdaad wel fijn als Nomi een soort van ritme heeft. Overigens ben ik benieuwd wat je van plan bent met de borstvoeding met twee kindjes straks. Het duurt nog even, maar toch 😉

 5. Wilma schreef:

  Mijn meisje at gister gewoon een hele boterham, wow dat was echt nieuw. Bij Yarah verschilt het ook vaak, maar gaat ook meestal half twaalf in de middag naar bed. Leuk om te vergelijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.