Wat mensen vragen over Lenns rode haartjes

rode haartjes

Lenn was bijna kaal toen hij net geboren was, maar de paar haartjes die hij had leken een beetje rossig. Super schattig, maar ik vreesde dat het niet zo zou blijven. Ik hoorde om me heen namelijk regelmatig dat kindjes die met rode haartjes geboren werden, later blond zouden worden. Ook prima natuurlijk, maar ik vond die rode haartjes toch wel wat speciaals hebben. Inmiddels is Lenn twee en een half en zijn haar is nog steeds rossig! Dat levert nog wel eens wat opmerkingen op en vandaag deel ik de meest gehoorde opmerkingen met jullie.

‘Heeft hij nou rood haar?’

Slechtst 2% van de wereldbevolking heeft rood haar, dus eigenlijk is het best bijzonder. Sommige mensen vinden het zo bijzonder dat ze even willen checken of het wel echt zo is. Ja, het is zo!

‘Hoe komt hij aan die rode haartjes?’

Bart en ik hebben allebei geen rood haar, dus het is best bijzonder dat Lenn dat wel heeft. Lenn heeft zijn rode haartjes van mijn moeder, zij had als kind ook rood haar.

‘Wie is de vader?’

Dat wordt meestal als grapje gezegd hoor! Maar goed, Lenn lijkt niet echt op Bart. Qua uiterlijk niet en qua karakter ook niet. Toen Nomi met heel donker haar geboren werd, kreeg ik deze vraag ook wel eens trouwens. Maar ze zijn toch echt allebei gewoon van Bart!

‘Pas maar op dat hij niet verbrandt’

Ik denk dat dit de opmerking is die ik het meest hoor. Rode haartjes en een wit huidje, dat verbrandt vaak natuurlijk vrij snel. Bij Lenn valt dat gelukkig heel erg mee. We smeren hem ’s zomers altijd in en hij is nog nooit verbrand. Hij wordt zelfs een heel klein beetje bruin.

‘Heeft hij snel pijn?’

Deze vraag kreeg ik van een andere moeder met een roodharig zoontje. Het schijnt namelijk dat mensen met rood haar pijn beter voelen. Dat lijkt bij Lenn niet zo te zijn. Hij huilt bijna nooit als hij pijn heeft.

‘Heeft hij het snel koud?’

Ook schijnen mensen met rood haar het sneller koud te hebben. Dat lijkt bij Lenn wel te kloppen. Tijdens de hittegolf van afgelopen zomer kreeg hij het nog steeds koud als we aan het zwemmen waren. Terwijl andere mensen zeiden dat ze nauwelijks afkoelden doordat het zwembadwater zo warm was, begon Lenn na een tijdje te klappertanden.

‘Je moet hem inschrijven als model!’

Blijkbaar zijn kindjes met rood haar erg gewild als model. Maar ik heb er niet zo’n goed gevoel bij om een tweejarige modellenwerk te laten doen. Ieder zijn eigen keuze natuurlijk, maar ik denk dat ik er Lenn geen plezier mee doe. Hij is daar veel te druk en te speels voor en poseren voor een foto is niks voor hem.

7 gedachten over “Wat mensen vragen over Lenns rode haartjes

  1. Romy schreef:

    Wat leuk dat Lenn rood haar heeft! Ik heb ook rood haar en heb het stiekem altijd wel leuk gevonden dat ik in die zin net wat anders dan anders ben. Toevallig heb ik het ook van mijn oma (mijn ouders hebben beiden bruin/donkerblond haar). Vorig jaar ben ik voor het eerst naar de Roodharigendag geweest. Wel heel grappig om er dankzij zo’n dag eens extra bij stil te staan dat rood haar toch wel bijzonder is 🙂

  2. lodi schreef:

    Grappig dat mensen zoveel vragen stellen als je kindje rood haar heeft. Het blijft apart, ik ken ook een jongen met rood haar, terwijl zijn ouders of andere familie leden een hele andere kleur hebben.

  3. Faye schreef:

    Ik heb echt een zwak voor roodharigen, vind dat zó mooi! Ik heb zelf een Aziatische achtergrond, dus het komt bij ons echt heel zelden voor. Maar toch had mijn moeder rood haar en sproeten, ik was er stiekem toch best jaloers op.. ? Maar leuk om dit te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.