TAG: TOEN IK 18 WAS

181

Ik vul heel vaak tags in, en het leek me leuk om er zelf eens eentje te bedenken. Ik besloot er eentje te maken waarin we een aantal jaren terug gaan, namelijk naar het jaar dat ik 18 was. Hopelijk vinden jullie hem leuk en ik zou het heel gaaf vinden als jullie hem ook in willen vullen.

In welk jaar was jij 18?
Ik werd 18 op 30 december 2007, dus het grootste deel van 2008 was ik 18.

Zat je nog op school? Zo ja, wat deed je?
Ik maakte mijn vwo af en ik begon aan de opleiding ‘gezondheidswetenschappen’ op de Universiteit Twente (waar ik en paar maand later weer mee stopte).

Werkte je?
Ik deed animatiewerk op de camping van mijn ouders en ik werkte bij Dolcis.

183

Had je een relatie?
Nee, dit was het laatste jaar dat ik single was.

Wat deed je het liefste in je vrije tijd?
Uitgaan. Toen ik 18 was, ging ik echt veel uit. Verder hield ik ook heel erg van shoppen (wat dat betreft is er dus niks veranderd).

Laat eens een foto zien van toen je 18 was.
Mijn meest charmante foto’s van toen ik 18 was:

182

Wat is je leukste herinnering uit 2008?
De zomer, daar heb ik heel veel leuke herinneringen aan. We gingen veel uit, ik ging om met een leuk groepje mensen en het was gewoon heel leuk. We hadden veel lol, we dronken wel eens iets te veel (haha) en we sliepen veel te weinig.

Zijn er dingen die je anders zou doen als je het over mocht doen?
Ik zou iets serieuzer omgaan met school. Ik zat op mijn 18e in mijn examenjaar en ik heb er vrij weinig aan gedaan. Ik ben gelukkig wel geslaagd, maar dat had ook heel anders kunnen gaan. Ook zou ik me wat meer verdiepen in wat voor opleiding ik daarna zou willen doen, want eigenlijk had ik geen idee wat ik wilde.

Als je één dag terug in de tijd zou mogen gaan en weer 18 jaar zou zijn, wat zou je dan doen?
Uitgaan zoals ‘vroeger’. Gezellig een avondje stappen zonder je oud te voelen, haha. Afgelopen zomer hebben we dat een keer weer gedaan, maar dat was toch anders.

Wat zou je willen zeggen tegen je 18 jarige zelf?
Geniet ervan, voordat je het weet ben je getrouwd en heb je een kind 😉

Ik ga niemand taggen, maar ik zou het heel leuk vinden om jullie antwoorden te lezen!

15 gedachten over “TAG: TOEN IK 18 WAS

 1. Inez schreef:

  Het klinkt nu alsof het het einde van de wereld is als je getrouwd bent en een kind hebt, haha. Bedoel je vast niet zo.

  Ik vind trouwens dat korte haar je echt super staan!

 2. Wilmaaa schreef:

  Haha wat leuk om te lezen. Grappig om bij die bij foto’s te zien, je haar zat toen ook erg leuk! En van dat genieten voordat je het weet heb je een man en kind klopt helemaal, zoals lekker uitslapen Haha! Ik geniet nu zeker ook heel erg, alleen heel anders.

 3. Drie schreef:

  Wat een leuke tag. Ik herken veel antwoorden wel. Ik ging toen vaak weg naar vriendinnen die ver weg woonden en nam het leren niet zo serieus. Ik heb mijn havo-diploma gehaald zonder er veel voor te doen en dat zou ik anderen niet aanraden.

 4. Sara schreef:

  Wat een leuke tag! Deze ga ik zelf misschien ook wel overnemen. Ik vind het echt bizar om te zien hoe mijn leven toen ik 18 was in contrast staat met mijn leven nu, terwijl het eigenlijk “nog maar” 5 jaar geleden is.

 5. Manon schreef:

  Wat een leuke Tag is dit. Ik wil eigenlijk niet terugdenken naar mijn 18e jaar, omdat mijn vader in dat jaar overleden is. Maar het klopt wel wat je zegt geniet ervan voordat je het weet ben je 25, net zoals mij nu haha!

 6. Nina schreef:

  Oh, dit is een leuke tag! Het is voor mij alweer bijna 11 jaar geleden dat ik 18 was. Misschien bewaar ik je tag even totdat mijn kleine er is, maar hij staat zeker op mijn lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.