Terugkijken op 6 weken vakantie; was het te lang?

6 weken vakantie te lang

De zes weken vakantie zijn weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Nomi en ik waren er allebei echt wel weer aan toe. Voor een kleuter is het natuurlijk ook wel heel lang, die zes weken. Aan het einde van de vakantie begon ze te vragen wanneer ze nou ‘eindelijk’ weer naar school mocht, en ze was heel blij toen het zover was. En ik stiekem ook wel!

Zes weken thuis

Voortaan gaan we het anders aanpakken, want zes weken achter elkaar thuis zijn met de kinderen, daar vond ik toch wel wat van. Ik vond het lang, ik wist soms echt niet meer wat ik met ze moest doen en ik miste het ritme en regelmaat wel. Het was ook vaak heel gezellig hoor, maar het voelde als een beetje te veel van het goede.

We besloten dit jaar niet op vakantie te gaan, omdat Elena nu nog zo klein is. Het leek me nogal een gedoe. Aan het begin van de zomer kochten we een caravan en we waren het er meteen over eens dat we dit jaar nog niet zouden gaan kamperen. Kamperen met een baby zag ik gewoon niet zo zitten.

Op vakantie

Maar later had ik daar wel een beetje spijt van. Het had me heerlijk geleken om minimaal een weekje weg te zijn met zijn vijven. Even ergens anders zijn, andere dingen doen… Maar Bart kon al geen vakantie meer krijgen in de zomervakantie. Overigens wat het de bedoeling dat hij minimaal een weekje vrij zou nemen, maar dat liep dus een beetje anders. In totaal is Bart 2 dagen vrij geweest in de zomervakantie, en daar baalde ik een beetje van. Inmiddels heb ik hem alvast verteld wanneer hij volgend jaar vrij moet nemen, want dit overkomt me niet nog een keer!

Thuis

Maar goed, we waren dus veel thuis. We deden ook wel leuke dingen, we gingen bijvoorbeeld naar de dierentuin, naar het Spoorwegmuseum, naar de Julianatoren, naar de kinderboerderij, et cetera. Maar dan blijven er natuurlijk nog best veel dagen over. Dagen waarop ik soms echt niet meer wist wat ik nog met ze kon doen, en Nomi en Lenn wisten het zelf soms ook niet meer.

Is het te lang?

Voor mijn gevoel was het nu te lang. Betekent dat dat ik vind dat de zomervakantie korter moet zijn? Nee. Zelf vond ik het toen ik wat ouder was heerlijk dat ik zolang vakantie had. Voor een kleuter is het heel lang, maar voor oudere kinderen is dat juist hartstikke fijn.

Verder is het ook wel fijn om een beetje keuze te hebben qua wanneer je op vakantie wil gaan. En als iedereen op zijn werk dezelfde weken vrij wil hebben, is dat natuurlijk ook niet handig. Wat dat betreft zou het niet praktisch zijn als de zomervakantie bijvoorbeeld maar drie weken zou duren.

En als je op vakantie gaat, breekt dat de zomervakantie natuurlijk al lekker. Je hebt van tevoren al wat voorpret, vervolgens ben je lekker weg, en daarna heb je nog even vakantie voordat de scholen weer beginnen. Of niet, dat ligt natuurlijk aan je planning.

Volgend jaar

Volgend jaar heeft manlief minimaal twee weken vakantie in de zomer en gaan we lekker met de caravan naar Spanje naar een camping in Nederland. Stiekem wil ik heel graag op vakantie naar Spanje, maar Bart ziet het nog niet zo zitten om zo ver weg te gaan met de kinderen. Waar hij eigenlijk wel gelijk in heeft. Waarschijnlijk blijven we volgend jaar dus nog in Nederland, maar we gaan sowieso even lekker weg!

Wat vind jij; is zes weken vakantie te lang?

2 gedachten over “Terugkijken op 6 weken vakantie; was het te lang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.