Toch weer die koemelk..?

koemelk

Voor wie het verhaal niet kent; ik zal bij het begin beginnen. Lenn had de eerste weken ontzettend veel last van krampjes, hij spuugde veel en hij had eczeem. Hij huilde heel wat uren op een dag. Eerst dacht ik nog dat het erbij hoorde, maar het werd steeds erger. Toen ik zijn klachten Googelde, las ik iets over koemelkallergie. Ik besloot meteen te stoppen met het eten en drinken van koemelk, en al snel had ik een heel ander kind.

Toen Lenn een maand of 4 was, besloot ik voorzichtig weer wat koemelk te eten en te drinken. Dat leek goed te gaan, en toen hij 6 maanden was kon ik alles weer eten en drinken. Even later werden Lenn en ik allebei ziek, en mijn productie ging heel erg achteruit. Door te kolven werd het wel iets meer, maar Lenn had er echt niet meer genoeg aan.

Flesvoeding

Eerst gaf ik hem gekolfde melk als hij na de voeding nog honger had, maar ik kolfde bijna niks meer. De gekolfde melk was dus snel op en toen moest ik hem bijvoeden met kunstvoeding. Ik vond het de eerste keer doodeng, maar Lenn reageerde er goed op. Een paar dagen later begon hij toch wat meer te huilen. Ik dacht eerst dat het niet aan de koemelk kon liggen, omdat ik na het eerste flesje geen reactie zag.

Huilen

Het huilen werd steeds meer. Eerst dacht ik dat het door zijn verkoudheid kwam, daarna greep hij naar zijn oortje en dacht ik aan een oorontsteking. Bij de dokter bleek er niks aan de hand te zijn met zijn oortjes, volgens haar had hij een virusje.

Eczeem en spugen

Zijn eczeem en het spugen, waar hij de eerste weken heel veel last van had, werden ook erger. Vorige week hadden we een afspraak op het consultatiebureau, waar bleek dat hij in een maand tijd geen gram gegroeid was. De arts wilde het nog even aankijken. Volgens haar ‘hoorde het erbij’. Dat zeggen ze hier over alles trouwens.

Niet slapen

Na de voeding van 19.00 uur is het het ergst. Lenn wil dan niet slapen en hij blijft huilen. Zonder zetpil gaat hij niet slapen, dus het is wat mij betreft duidelijk dat hij pijn heeft. Omdat hij zondag zo ongeveer de hele dag aan het huilen was, besloot ik maandagochtend de huisarts te bellen. Onze eigen huisarts bleek er niet te zijn, dus ik werd doorverbonden met de assistente van een andere huisarts.

Volgens haar moest ik maar wachten totdat onze eigen huisarts er weer was. Dat zou nog 8 dagen duren, en dat vond ik te lang. Dan moest ik het consultatiebureau maar bellen. Dat deed ik, en daar werd ik wel begrepen. De verpleegkundige vond het belachelijk dat de assistente van de huisarts geen afspraak wilde maken. Op het consultatiebureau is deze week ook geen arts aanwezig, dus ik moest de huisarts weer bellen.

Naar de huisarts

De assistente was flink chagrijnig, maar we mochten toch langskomen. Aan die afspraak had ik vrij weinig. Ze voelde even aan zijn buikje, ze keek in zijn oortjes en in zijn mondje. Niks aan de hand, volgens haar. Daar was ik het niet zo mee eens. ‘Dan moet je maar Pepti (voeding voor kindjes met koemelkallergie) proberen’. Naar een kinderarts gaan had volgens haar geen zin. Als het niet beter werd, moest ik maar contact opnemen met mijn eigen huisarts.

Consultatiebureau

Ik had niet zo’n goed gevoel bij het bezoekje aan de huisarts, en ik besloot het consultatiebureau nog maar een keertje te bellen. Daar was alleen een telefoniste aanwezig, en ze zou ervoor zorgen dat ik binnen 24 uur teruggebeld zou worden.

Na 24 uur was ik nog niet teruggebeld, en ik besloot zelf maar te bellen. Er werd nogmaals een terugbelverzoek aangemaakt. Binnen een half uur werd ik teruggebeld, door iemand van een andere vestiging. Zij begreep me gelukkig heel goed en ze nam het meteen heel serieus. Ze dacht aan een overgevoeligheid voor koemelk. De kans op koemelkallergie is niet zo groot, want via de borstvoeding kan Lenn wel tegen koemelk. Een overgevoeligheid klinkt voor mij wel logisch.

Deze verpleegkundige gaat ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk word teruggebeld door iemand van ons eigen consultatiebureau. Eigenlijk zijn we dus nog geen steek verder, maar er wordt in ieder geval iets in gang gezet. Of nou ja, dat hoop ik.

To be continued…

Een gedachte over “Toch weer die koemelk..?

  1. Anne Marleen schreef:

    Onze zoon van 17 juli jl. had exact dezelfde klachten. Hij zit sinds eind januari aan de Pepti op advies van de KNO-arts (had erg veel slijm zonder aantoonbare reden). Klachten als spugen, overdreven huilen, niet in bed willen slapen, ergste eczeem verdwenen als sneeuw voor de zoon. Maar afgelopen week bleek bij de huidtest dat hij officieel geen allergie heeft en de kinderarts zegt nu dat we hem weer koemelk moeten geven. Ik vrees alleen het ergste. Succes met de doorverwijzing. Ik heb het de laatste keer niet meer zo netjes kunnen houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.