Update; Nomi is drie en een half

drie

Mijn peutertje begint steeds meer op een kleuter te lijken. Zowel qua gedrag als qua groei. Terwijl ze een jaar geleden nog rondliep in maatje 86/92, draagt ze nu soms al maat 110 en is ze de 1 meter gepasseerd. Ze gaat op alle vlakken met sprongen vooruit en ik vind dit een ontzettend leuke leeftijd.

Waar is dat kleine meisje gebleven?

Nomi groeit opeens zo belachelijk snel, ik kan het amper bijbenen. Kleding die pas geleden nog te groot was, wordt nu alweer te klein. En dat terwijl ze eerst zo klein was… Ik weet nog dat ze 6 maanden oud was, en maatje 68 nog steeds veel te groot was. Of dat ze verzoop in maatje 80 op haar eerste verjaardag.

Klein is ze dus niet meer, en volgens mij zit ze momenteel alweer in een groeispurt. Ze eet aan één stuk door en ze heeft een half uur na het ontbijt alweer honger. Ze eet zo twee boterhammen mét korstjes (yes, eindelijk gaan die ook op) weg. Ook bananen verdwijnen binnen no time in haar mond. En over snoep en koek zal ik het maar niet hebben, als ze de kans zou krijgen eet ze zo een pak koekjes leeg. Oh, en de laatste tijd eet ze zelfs ’s avonds regelmatig haar bord leeg!

Kletskous

Nomi is een ontzettende kletskous. Al sinds ze heel klein was, is ze gek op praten. Ze begon al vrij vroeg te kletsen en haar mondje staat niet vaak stil. Dat zorgt regelmatig voor grappige uitspraken.

Grote zus

Nomi is meestal een hele lieve grote zus. Natuurlijk gaat het ook wel eens anders, maar over het algemeen gaat het heel goed tussen haar en Lenn. Ze helpt Lenn met van alles en nog wat en ze betrekt hem ook vaak bij haar spel. Ze spelen vaak samen doktertje of Lenn moet een baby zijn. En Lenn doet vrolijk mee. Hij komt ook steeds vaker naar haar toe om te spelen. Dan kruipt hij naar Nomi toe en roept hij ‘baby!’. Nomi snapt hem heel goed, en al snel zijn ze dan samen aan het spelen.

broer zus

De peuterpuberteit

Nomi heeft nogal een eigen willetje. Haar peuterpuberteit begon al zo’n twee jaar geleden en hij lijkt nog niet echt over te zijn. Wel merk ik het telkens op andere manieren. Op dit moment vertikt ze het vaak om te luisteren. Inmiddels weet ik wel dat het allemaal fases zijn, dus dit zal vast ook wel weer een keer overgaan.

Op dat niet luisteren na gaat het dus allemaal eigenlijk heel goed. En nu gaat ze dus al richting de vier jaar… Ze is al druk bezig met de basisschool, ze heeft heel veel zin om daar naartoe te gaan. En over een tijdje zal ik jullie weer een update geven over haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.