Verbouwen en keuzes maken

verbouwen

‘Weet je al wat voor keuken je wil?’, ‘Kun jij even kiezen welke lichtstraat je mooi vindt?’, ‘Wat voor ramen wil je hebben dan?’. Help, ik weet het niet! Ik vind heel veel dingen mooi, maar ik zal toch een keuze moeten maken… Maar wat is dat moeilijk zeg!

Verbouwen

Een tijdje geleden hebben we besloten dat we ons huis een stukje groter willen maken. De woonkamer wordt groter en we willen een open keuken in de uitbouw. Onze oude keuken zal een soort kantoortje worden. Daar kan ik gaan zitten werken en de kinderen kunnen daar bezig gaan met hun huiswerk. Verder wil ik daar wat opbergruimte hebben, want op dit moment is ons huis echt te klein voor de hoeveelheid spullen die we hebben. Oké, daar moet ik eigenlijk ook echt eens iets aan gaan doen, maar dat is een ander verhaal.

Keuzes maken

Laatst vroeg iemand, ‘maar je weet toch wel wat voor soort keuken je mooi vindt?’. Nou, dat weet ik wel, maar ik heb best een brede smaak. Ik kan helemaal verliefd worden op een moderne keuken, maar ik vind sommige landelijke en industriële keukens ook erg mooi. Ook qua kleuren is mijn smaak erg breed. Ik vind neutrale kleuren mooi, maar laatst zag ik een keuken met veel rode accenten en dat vind ik ook erg gaaf. Dus nee, ik heb nog totaal niet in mijn hoofd hoe mijn nieuwe keuken eruit gaat zien.

Een tijdje geleden hebben we besloten dat we een lichtstraat in de uitbouw willen. Manlief vroeg me of ik er dan even eentje uit wilde zoeken, maar ook dat vind ik moeilijk. Net zoals de deuren en ramen. Eén ding is zeker; ik wil graag veel licht in de uitbouw. Ik kan erg slecht tegen een donkere kamer, dat doet mijn humeur geen  goeds. Dus er gaat sowieso veel glas in de uitbouw komen. Terwijl ik op zoek was naar wat ik nou precies mooi vind, las ik iets over online glas bestellen. Super handig, want dan hoef je er de deur niet eens meer voor uit en je ziet ook meteen wat de dubbel glas prijs is.

Knopen doorhakken

Ik ben een ontzettende twijfelkont, en ik moet mezelf er echt toe zetten om soms gewoon knopen door te hakken. En als me dat zelf niet lukt, doet mijn man dat gelukkig wel voor mij. Want na oneindig lang twijfelen is hij er vaak wel een keertje klaar mee. En wanneer hij dan dingen zegt als ‘ander kies ik zelf wel wat’, is het voor mij opeens een stuk makkelijker om een keuze te maken. Nu maar hopen dat ik straks geen spijt krijg van mijn keuzes!

Vind jij het ook zo moeilijk om een keuze te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.