Wat is nou echt leuk babyspeelgoed?

regenboog rammelaar

Inmiddels kan ik mezelf wel zo ongeveer ervaringsdeskundige noemen als het om babyspeelgoed gaat. Wat hebben wij veel babyspeelgoed in huis gehad zeg! Een tijdje geleden (jup, toen we nog dachten dat er geen derde kindje zou komen) hebben we een groot deel van het babyspeelgoed weggedaan, naar Stichting Babyspullen en naar de kringloop. Met een deel daarvan was nooit gespeeld, en daarom ben ik bij baby nummer 3 wat kritischer qua speelgoed. Overdreven veel babyspeelgoed is niet nodig, ik ga nu voor babyspeelgoed wat echt leuk is. En ik deel mijn tips met jullie!

Een babygym

babygym

Heel hoog op mijn lijstje met het leukste babyspeelgoed staat de babygym. Vooral Lenn heeft daar ontzettend veel mee gespeeld. Vanaf het moment dat hij zijn handjes ontdekte, speelde hij iedere dag met de babygym. De babygym op de foto hierboven komt van Hape speelgoed, een site met ontzettend veel leuk speelgoed voor baby’s en kinderen. Deze babygym is opvouwbaar en draagbaar, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen. Handig als je bij iemand op bezoek gaat, dan kan je baby daar ook lekker spelen!

Spiraal met kralen

babyspeelgeod

Lenn is bijna 2,5 en hij vindt het nog steeds wel eens leuk om met een kralenspiraal te spelen. Deze variant van Hape heeft geen houten onderkant, wat hem een stuk geschikter maakt voor baby’s. Hierdoor weegt hij minder en slaat je kind niet de houten punten tegen zijn of haar hoofd. Ja, ik spreek uit ervaring, en het scheelt weer een paar blauwe plekken!

Boekjes met dikke bladzijdes

houten boekje

Er ging een hele nieuwe wereld open voor Nomi en Lenn toen ze ontdekten dat ze een bladzijde van een boekje konden omslaan. Meteen waren ze gek op boekjes! Boeken met papieren bladzijdes gaan natuurlijk snel kapot als een baby ermee speelt, maar boeken met dikke, stevige bladzijdes niet. Vooral hout blijft erg mooi en daardoor is het perfect speelgoed voor baby’s.

Muziekinstrumenten

xylofoon baby

Oké, zelf word je er soms misschien knettergek van. Maar muziekinstrumenten deden het altijd al goed bij mijn kinderen. Toen ze net konden zitten, zaten ze al regelmatig met een xylofoon op schoot en ze zijn er nog steeds gek op.

Rammelaars

regenboog rammelaar

Eén van de eerste dingen waar Nomi en Lenn mee speelden, waren rammelaars. Sinds ze ontdekten dat ze het zelf konden pakken, speelden ze er ontzettend veel mee. Echt een aanrader dus, wat mij betreft!

Bijtspeelgoed

bijtspeelgoed

Na een paar maanden, als je baby tandjes begint te krijgen, is bijtspeelgoed onmisbaar. Het zorgt voor verlichting van de pijn en ze kunnen er leuk mee spelen. Je baby kan zowel op het hout als op de siliconen driehoek kauwen.

Wat is jouw favoriete babyspeelgoed?

Een gedachte over “Wat is nou echt leuk babyspeelgoed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.