Weg met die zwangerschapskilo’s!

zwangerschapskilos

Inmiddels is Lenn alweer 4 maand en ik ben nog steeds niet van mijn zwangerschapskilo’s af. Of beter gezegd; ik ben er nog láng niet vanaf. Ik weeg nog steeds een stuk meer dan voor mijn zwangerschap en daarom wordt het tijd om er iets aan te gaan doen.

Tijdens mijn zwangerschap kwam ik behoorlijk wat aan en daardoor weeg ik nu best veel. Ik ga (nog) geen getallen noemen, maar geloof me, ik moet wat kilo’s kwijt. Na Nomi’s zwangerschap raakte ik de kilo’s zo ongeveer vanzelf kwijt, nu hebben de overtollige kilo’s blijkbaar besloten dat ze lekker blijven plakken.

Vorige week besloot ik dat ik echt gezonder wil gaan eten. Doordat ik borstvoeding geef kan ik niet streng gaan lijnen, maar ik kan natuurlijk wel op mijn eten letten. En dat ga ik nu doen. In de eerste week ben ik 2 kilo kwijt geraakt, dus het begin is er (of nou ja, beginnetje).

Verder wil wat meer gaan bewegen. Ik ga me geen dingen voornemen die ik toch niet ga doen (zo bedacht ik ooit dat ik wilde gaan joggen, en dat heb ik welgeteld 2 keer gedaan), maar ik ga bijvoorbeeld wat vaker wandelen. Lopend naar de supermarkt, niet naar het speeltuintje naast ons huis maar een speeltuintje verder, gewoon lekker een eind lopen, et cetera.

Mijn eerste doel is om de kilo’s eraf te krijgen die ik tijdens mijn zwangerschap aankwam en daarna kijk ik weer verder. Daarna mag er namelijk nog best wel wat af. Ik ga nu nog geen precieze doelen stellen, dat komt over een tijdje wel.

Ik zal zo nu en dan een update gaan schrijven, ook als stok achter de deur voor mezelf. Ik kan natuurlijk niet telkens gaan schrijven dat ik weer geen gram kwijt ben geraakt en hopelijk blijf ik op die manier een beetje gemotiveerd.

Zijn er meer mama’s die hun zwangerschapskilo’s nog kwijt willen?

8 gedachten over “Weg met die zwangerschapskilo’s!

  1. Sabine schreef:

    Dit hoor ik heel vaak na een tweede zwangerschap. Ik vrees het ergste, ben nu 32 weken zwanger en net zo zwaar als toen ik moest bevallen van de eerste. Ik wil straks weer naar de sportschool en misschien dat ik mijn oudste op peutergym doe en er dan vrolijk achteraan hobbel.

  2. Patricia schreef:

    Ja ik! Mijn dochtertje is bijna drie maanden oud en vlak na de geboorte ging het snel maar jammer genoeg zijn er weer vier kilo bij en ik baal er zo van. Ik moet nog minstens 12 kilo afvallen wil ik op mijn gewicht komen toen ik ontdekte dat ik zwanger was. En het liefst wil ik dan nog meer afvallen.
    Maar voor nu eerst die vier kilo die er aan zitten weer er vanaf zien te krijgen en dan verder afvallen. Alleen die knop moet nog even om gaan.
    Maar het zal me lukken…Ik kan het want het is me al eerder gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.