Zo gebruik je een hekwerk om te spelen

hekwerk

Bron foto
Gastartikel – Je denkt misschien dat een hekwerk maar een saai ding is dat alleen nuttig is om je tuin af te bakenen. Maar niets is minder waar! Zeker voor de kinderen is het hekwerk goed te benutten. In dit artikel vind je 3 manieren om je hekwerk te gebruiken om te spelen.

Een krijtbord aan de schutting

Vinden jouw kinderen het ook zo leuk om met krijt te tekenen, maar heb je liever niet dat ze dit op de tegels doen? Dan is hier de oplossing! Een krijtbord hang je namelijk eenvoudig aan je hekwerk. Omdat krijtborden er in verschillende formaten zijn, kies je zelf welke mooi staat op jouw schutting. Hier tekenen je kinderen mooie tekeningen op of doen een spelletje zoals boter-kaas-en-eieren.

hekwerk1

Bron en bron.

Opbergruimte voor speelgoed

Je kent het vast wel: het speelgoed van je kids slingert door de hele tuin, maar als ze ergens naar op zoek zijn kunnen ze het niet vinden. In plaats van een grote bak waar al het speelgoed in zit, hang je het stuk voor stuk op aan je hekwerk. Althans, dat mogen de kinderen dan zelf doen natuurlijk! Maak voor het meest gebruikte speelgoed een haakje aan de schutting. Zo wordt het netjes opgeborgen en is het makkelijk terug te vinden.

Een speelkeukentje aan het hekwerk

Voor alle keukenprinsen en -prinsessen is dit een echte favoriet. Een speelkeukentje in de tuin is makkelijk gemaakt door het aan de schutting te bevestigen. Het enige dat je nodig hebt is een paar planken en een watervaste stift. Kies er bijvoorbeeld voor om een grotere plank te bevestigen en die te gebruiken als aanrecht en gasplaat. De pitjes van de gasplaat teken je er dan met watervaste stift op. Maak daarboven schapjes om potjes en pannetjes neer te zetten.

Inrichting van je tuin

Bespaar op de kosten van tuinaanleg door zelf ruimte te maken voor leuke activiteiten voor je kinderen. Denk er wel aan dat het belangrijk is een goede stevige schutting neer te zetten als je hier gebruik van gaat maken. Een houten schutting is hiervoor de meest handige keuze. De kosten van dit hekwerk zijn gemiddeld € 50 per meter.

Dit artikel is gesponsord.

4 gedachten over “Zo gebruik je een hekwerk om te spelen

  1. Linda schreef:

    Leuke ideeën! In het voorjaar wordt hier de tuin volledig bestraat en ik moet iets doen aan die lelijke betonnen schutting, krijtbord(verf) is wel een heel goed idee daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.