Zo maak ik foto’s van Nomi en Lenn

foto's kinderen

Zoals bijna iedere moeder maak ik ontzettend veel foto’s van mijn kinderen. Mijn telefoon ligt eigenlijk altijd wel bij me in de buurt, en ik pak hem regelmatig even om een foto van ze te maken. Als ze lekker aan het spelen zijn, tijdens het eten, als we ergens naartoe gaan.. En stiekem maak ik ook wel eens een foto als ze slapen.

Herkenbaar of onherkenbaar?

Toen ik nog zwanger was van Nomi, hebben we ervoor gekozen om haar na haar geboorte gewoon herkenbaar op internet te zetten. Natuurlijk weet je niet wie het allemaal ziet en wat ermee gedaan wordt, maar daar wil ik me niet bang door laten maken. Ook als we buiten zijn kunnen anderen foto’s van Nomi en Lenn maken en dan weet je ook niet wat ermee gebeurt. Natuurlijk moet iedereen het zelf weten, maar wij zetten onze kinderen wel op internet.

Welke foto’s deel je?

Maar toch deel ik niet alle foto’s. Foto’s waar ze zich voor zouden kunnen gaan schamen, gaan niet op internet. Natuurlijk plaats ik geen foto’s waar ze bloot op staan en ik plaats ook geen foto’s waarop ze huilen of waar ze ze zich om een andere reden voor zouden kunnen schamen.

fotos-kinderen

Poseren

Ik wil niet dat dat Nomi en Lenn iets moeten doen omdat ik een leuke foto van ze wil maken. Nou vindt Nomi het op dit moment erg leuk om te ‘poseren’ en als ze ziet dat ik een foto van haar maak, gaat ze vaak lachen of trekt ze een gekke bek. Prima, maar ze hoeft echt niet te poseren omdat ik zo graag een foto van haar wil maken.

Gewoon lekker spelen

En daarom zijn mijn foto’s echt niet altijd perfect. Ik laat Nomi en Lenn gewoon lekker spelen en ondertussen maak ik dan regelmatig een foto van ze. Ook als we ergens anders zijn, zoals laatst op de kinderboerderij, maak ik een foto van ze terwijl zij lekker aan het kijken of spelen zijn.

fotos-kinder

Kwaliteit

Ik maak veel foto’s met mijn telefoon en daarom vind ik het belangrijk om een telefoon met een goede camera te hebben. Mijn vorige telefoon was een beetje een miskoop, maar gelukkig had ik een sim only abonnement en kon ik dus zelf beslissen wanneer ik een nieuwe telefoon wilde. En nou was Bart zo lief om mij voor mijn verjaardag een nieuwe telefoon te geven, mét goede camera!

mooie foto’s

Natuurlijk ben je er met alleen een goede camera nog niet. Ook dingen als licht, beeldverhouding, details, et cetera zijn belangrijk voor mooie foto’s. In deze Simyo blog lees je wat handige tips voor het maken van mooie foto’s van je kinderen.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

3 gedachten over “Zo maak ik foto’s van Nomi en Lenn

  1. Lilian schreef:

    In het begint toen Jav net geboren was maakte ik echt onwijs veel foto’s! Nu hij steeds iets ouder wordt, is dat echt een stuk minder geworden. Helaas maakt mijn telefoon totaal geen mooie foto’s waarbij ik al snel denk van laat maar. De kwaliteit vind ik dan ook inderdaad belangrijk. Gelukkig krijg ik over twee weken mijn nieuwe telefoon en kunnen wij weer volop foto’s maken. Poseren doe wij hier ook niet aan. Wel bedenk ik vaak leuke thema’s waarin hij kan spelen, die leuke foto’s opleveren.
    Lilian onlangs geplaatst…Review: Ganier Loving Blends shampoo – Voor vet haarMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.