Zwanger; week 12 en 13

12 en 13 weken

Mijn zwangerschapsupdates liepen een beetje achter, omdat ik eerst die van de eerste weken online wilde zetten. En dat kon natuurlijk pas toen ik bekend had gemaakt dat ik zwanger ben. Nu die online staan kan ik de updates gewoon meteen online zetten, dus bij deze!

12 weken zwanger
De eerste 12 weken zijn altijd spannend, en hoewel het eerste trimester dan nog niet voorbij is, was het voor mij toch een beetje een mijlpaal. Deze week was het oud en nieuw en ik hoopte dat ik om 12 uur ’s nachts nog een beetje wakker zou zijn, want ik was vaak best vroeg al moe. Dat ging prima en ik had het idee dat de kwaaltjes nu wel echt minder werden. Totdat ze een paar dagen later weer helemaal terug waren. Dat duurde gelukkig maar 2 dagen.

Deze week kocht ik een Angelsounds, een apparaatje om het het hartje van de baby te kunnen horen. Ik heb er een tijdje over getwijfeld om hem te kopen, want ik was bang dat ik het hartje niet zou kunnen vinden. Gelukkig lukte dat vrij snel.

13 weken zwanger
We zijn in het tweede trimester, jeej! Weer een fijne mijlpaal. Ik maakte een buikfoto (die je rechts bovenaan het artikel ziet) en ik verbaas me echt over het verschil tussen de zwangerschap van Nomi en deze. Toen maakte ik de eerste buikfoto toen ik 14 weken zwanger was en ik zal binnenkort eens wat foto’s naast elkaar zetten.

Ik ben me een beetje aan het oriënteren op kinderwagens. Ik ben heel blij met mijn Stokke, daar past maar één kindje in. Nomi is in juli nog te klein om zelf grote stukken te kunnen lopen en ik vind haar dan ook nog wel klein voor een meerijdplankje, dus ik wil graag een kinderwagen waar ze allebei in kunnen zitten/liggen. We hebben in verschillende winkels gekeken en we hebben wat ideeën opgedaan, maar ik blijf er nog wel een beetje over twijfelen.

Deze week voelde ik me trouwens prima, ik merk echt dat het tweede trimester is begonnen. Nauwelijks kwaaltjes, wat meer energie.. Heerlijk! Ik besloot nog even naar het hartje van mijn buikbaby te luisteren en die vond ik weer heel snel, dus ik ben helemaal happy 🙂

13 gedachten over “Zwanger; week 12 en 13

 1. Leonie schreef:

  Super leuk om die updates te lezen.. Zeker omdat we niet heel ver uit elkaar liggen qua zwangerschap (yay, nu kan ik t zeggen)!
  Wat tof dat je zo’n angelsound hebt gekocht!

 2. Liess schreef:

  Ik had ook een angelsound, heb m volgens mij 3 x gebruikt en toen weer verkocht hahaha…

  Ik zag dat ze ook meerijplankjes hebben met een zitje erop… misschien is dat ook een optie voor je. Paar dames die ook in april uitgerekend zijn waar ik contact mee heb die hebben t uitgezocht en vonden allemaal de dubbele wagens niet fijn… dus misschien voor jou ook een optie. tenzij Nomi nog graag ligt of slaapt in de wagen natuurlijk

 3. desiree schreef:

  Ja! Ik snap wel dat je twijfelde over dat apparaatje! Leuk dat je het toch gedaan hebt! Ik ben heel benieuwd naar de vergelijkende buikfotos! 🙂

 4. Mathiske schreef:

  Ohhh!! van stokke heb ik een dubbele gezien!! misschien is dat iets. ik vind de stokke zoo mooi! super leuk die buikfoto’s. Zo’n apparaatje is wel gezellig, dan kun je lekker naar je kindje luisteren.

 5. Wendy schreef:

  Ik ben ook aan het mutsen over de kinderwagen, haha. Noor kan dan denk ik al wel lang op zo’n plankje staan dus ik denk dat ik daar voor ga… Leuk dat jij ook al een echt zwanger buikje hebt, die van mij is ook al enthousiast aanwezig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.