Zwanger: week 14 en 15

15 weken zwanger

Vandaag ben ik 16 weken zwanger en wat zijn de afgelopen twee weken snel gegaan zeg! We hadden een controle bij de verloskundige en afgelopen zaterdag hadden we de geslachtsbepaling, dus dat maakte afgelopen weken erg leuk.

14 weken zwanger
Deze week kwam ik er voor het eerst achter dat ik soms een beetje rustig aan moet gaan doen. Die zondag was ik met Nomi naar een aantal bouwmarkten en andere winkels geweest en twee van die winkels had geen karretje waar Nomi in kon zitten. Ik had geen zin om de kinderwagen uit de auto te halen, omdat ik even snel ergens naar wilde kijken. Er wordt aangeraden om tijdens je zwangerschap niet meer dan 5 kilo te tillen en Nomi is bijna 10 kilo. Natuurlijk moet ik Nomi regelmatig tillen, ze kan bijvoorbeeld niet zelf in de kinderstoel klimmen en ik moet haar ook tillen als we de trap op of af gaan. Dat gaat trouwens prima, maar nadat ik haar een paar keer iets te lang getild had, kon ik dat wel merken. ’s Avonds had ik pijn in mijn rug en in mijn bekken en toen realiseerde ik me dat ik daar toch rekening mee moet gaan houden. Toen ik zwanger was van Nomi, kreeg ik rond de 18 weken regelmatig flinke rugpijn en ik wil dat nu proberen voor te zijn. Daarom let ik er nu beter op en Bart en ik hebben afgesproken dat hij Nomi tilt als hij thuis is.

Daarnaast hadden we een controle bij de verloskundige en omdat dat ’s avonds was, zijn we daar met zijn drietjes naartoe gegaan. Ik vond het best spannend, maar alles was helemaal goed en dat was natuurlijk heel fijn om te horen.

Ik had jullie trouwens beloofd om foto’s te vergelijken van mijn zwangerschap van Nomi en deze zwangerschap, dus bij deze.

14wekenNomiennu

Links was ik 14 weken zwanger van Nomi en toen zag je eigenlijk nog niet echt een zwangere buik. Mijn buik was iets meer opgezet en hoewel ik zelf wel verschil zag, was dat voor anderen nog niet zichtbaar. Rechts is een foto van deze zwangerschap waarop ik precies even ver was. Ik wist wel dat het bij het tweede kindje sneller zou gaan, maar ik vind het toch een flink verschil.

15weken

Bij de zwangerschap van Nomi begon mijn buik met 15 weken toch wel te groeien, ik vind het een flink verschil met de 14 weken foto. Maar nu is mijn buik nog een stuk groter, dus ik kan wel zeggen dat het nu echt sneller gaat.

15 weken zwanger
Deze week stond de  geslachtsbepaling gepland en daar was ik die week best veel mee bezig. Ik had het voorgevoel dat het een jongetje zou zijn en ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat ik zwanger zou zijn van een meisje. Een paar dagen voor de geslachtsbepaling zag ik bij de Hema een heel leuk jongensshirtje hangen en ik was echt geneigd om hem te halen, maar ik besloot de geslachtsbepaling toch even af te wachten. En een paar uur na de geslachtsbepaling had ik dat shirtje trouwens in huis.

11 gedachten over “Zwanger: week 14 en 15

  1. Milou schreef:

    Leuk om de verschillende foto’s te zien met je vorige zwangerschap! En verstandig dat je nu al inziet om rustig aan te doen. Ikzelf onderschat dat nog wel eens haha. En wat leuk dat jullie een jongen krijgen! 😀 Ik had ook zo’n sterk voorgevoel en ik vond het echt tof dat dat voorgevoel achteraf klopte!

  2. PinkFairy schreef:

    Wow, wat een verschil met je vorige zwangerschap! Ik wist niet dat het bij de tweede zwangerschap sneller ging groeien… Nog een reden voor mij om het bij 1 kindje te houden, ik vond mijn buik tijdens mijn zwangerschap al zo enorm 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.