ZWANGERSCHAP: WEEK 20 EN 21

Er zijn weer twee weken voorbij en dus is het tijd voor een nieuwe update. Op dit moment ben ik ruim 22 weken zwanger, dus ik ga jullie vertellen hoe mijn 20ste en 21ste week zijn gegaan. Ik heb jullie al verteld dat ik de 20 weken echo heb gehad en dat alles gelukkig goed was, waardoor ik nog wat meer vertrouwen kreeg in de zwangerschap.


Week 20
Na de 20 weken echo waren we natuurlijk erg blij en het was ook fijn om te weten dat we nog steeds een meisje verwachten. We konden beginnen met de babykamer en ’s avonds hebben we meteen roze verf gehaald. Deze week hebben we ook de meubeltjes opgehaald, dus het begint nu wel ergens op te lijken.

Een nadeel van deze week, was dat ik regelmatig last van mijn rug had. Als ik iets teveel deed, kreeg ik meteen een hele pijnlijke rug en daar kwam ik nauwelijks meer vanaf. Rustig op de bank liggen helpt wel, maar dat wil ik natuurlijk niet mijn hele zwangerschap doen.
Week 21
Bij de verloskundige vroeg ik hoe ik van mijn rugpijn af kon komen en volgens haar doe ik toch te veel. Ze raadde me aan om zo min mogelijk te tillen en niet lang stil te staan. Toen ik deze adviezen opvolgde, merkte ik wel dat het hielp. Sindsdien heb ik nauwelijks meer rugpijn gehad. Daarnaast heeft de verloskundige weer naar het hartje geluisterd en mijn buik gevoeld, en alles was helemaal volgens schema. 
Deze week ben ik samen met mijn zusje begonnen met de animatie op de camping van mijn ouders en soms is het dan best lastig om rustig aan te doen. Meestal lukt het me wel, waardoor ik me nog steeds goed voel. Eigenlijk gaat de zwangerschap dus nog steeds erg goed. 

11 gedachten over “ZWANGERSCHAP: WEEK 20 EN 21

  1. Kirsten schreef:

    Ah wat fijn om te lezen dat alles goed gaat, ondanks de rugpijn. Je moet wel goed naar je lichaam luisteren want je moet nog wel even! Super leuk dat jullie kunnen beginnen aan de baby kamer, ziet er al mooi roze uit hihi.

  2. DramaQueen schreef:

    Wauw wat mooi om te zien. En fijn dat je rugpijn minder wordt als je niet meer zoveel doet, kan me voorstellen dat het moeilijk is ineens rustiger aan te moeten doen. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.