ZWANGERSCHAP: WEEK 26 EN 27

Op dit moment ben ik 28 weken zwanger, en het is dus tijd voor een update over de afgelopen twee weken. Rond week 25 had mijn buik echt een groeispurt, maar nu vind ik het wel meevallen. Dat is maar goed ook, want als mijn buik iedere week zo hard zou groeien als een paar weken geleden, zou ik aan het einde echter voorover vallen. 
Week 26
In week 26 zag ik mijn buik voor het eerst bewegen. Ik voelde haar natuurlijk al een hele tijd, maar nu zag ik een deel van mijn buik opeens omhoog komen, heel raar. Ik weet niet precies wat ze deed, maar het zag er wel bijzonder uit haha. De baby was sowieso echt ontzettend druk, op sommige dagen had ik het idee dat ze helemaal niet sliep. Volgens mij voelde ik haar ook voor het eerst in de buurt van mijn ribben, dus als ze wat groter en sterker is, zou ze mijn ribben wel eens kunnen kneuzen. Maar ach, ook dat heb ik er wel voor over.
In deze week ging ik naar de opening van Primark in Enschede. De opening was eerder dan gepland, waardoor ik er gewoon naartoe kon. Ik had gehoord dat het pas in november geopend zou zijn, en dan ben ik uitgerekend, dus daar baalde ik een beetje van. Gelukkig kon ik er gewoon naartoe en ik kocht een paar hele leuke dingen, vooral voor de baby. De setjes hieronder vind ik echt heel schattig.

Week 27
In week 27 begint het derde (en dus het laatste) trimester. De laatste drie maanden zijn ingegaan, dus de bevalling komt nu best dichtbij. Toch kan ik me er nog helemaal niks bij voorstellen en ik zie er ook (nog) helemaal niet tegenop.
Omdat mijn Rhesus-C factor negatief is, moest ik deze week weer bloedprikken, om te kijken of mijn lichaam geen antistoffen aanmaakt tegen de baby. Dit schijnt bijna nooit te gebeuren, dus volgens de verloskundige hoef ik me hier geen zorgen over te maken. Tijdens deze controle liet de verloskundige me het verschil horen tussen de hartslag in de navelstreng en de hartslag via het ruggetje, heel leuk om te horen!
Samen met mijn moeder ging ik naar Prenatal om de laatste dingetjes te kopen. Of nou ja, ik koop vast nog wel wat spulletjes, maar volgens de uitzetlijst heb ik nu alles. Zo kocht ik bijvoorbeeld hoeslakentjes, moltons en een gewoon lakentjes. Niet de leukste dingen om te kopen, maar nu is de uitzet wel compleet.
Woensdag had ik een intakegesprek voor de kraamzorg. Het duurt allemaal nog even, maar het is wel fijn dat alles nu duidelijk is uitgelegd. Ze gaf me nog wat tips en ik moet toch nog een paar dingen kopen, zoals bijvoorbeeld een opstapje om beter in het bed te komen, aangezien die moet worden verhoogd. Weer niet de leukste dingen om te kopen, maar dat hoort er ook bij.

Vanaf nu heeft de baby trouwens erg goede overlevingskansen als ze geboren zou zijn. Daar ga ik niet vanuit, maar het is toch wel heel fijn. Bij de volgende update ben ik al 30 weken zwanger, wow!

7 gedachten over “ZWANGERSCHAP: WEEK 26 EN 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.