Zwangerschapsverlof?

zwangerschapsverlof

Je hoort steeds vaker dat bloggers zwangerschapsverlof nemen. Heel logisch, maar zelf had ik er tot een tijdje geleden eigenlijk helemaal niet aan gedacht. Ik zie bloggen nog steeds als hobby en ik moet er niet aan denken om wekenlang helemaal niet meer te bloggen. Maar nu ik aan het eind van mijn zwangerschap ben aangekomen, vind ik het wel lekker om rustig aan te kunnen doen. En daarnaast ben ik natuurlijk nog best druk met het klaarmaken van de laatste dingen voor de baby.

Meestal blog ik als Nomi slaapt. Maar op dit moment heb ik vrij weinig energie, en als Nomi slaapt lig ik regelmatig even op de bank. Ook heeft de nesteldrang toegeslagen en daardoor kom ik wat minder toe aan bloggen. Dat zal de komende tijd wel zo blijven en ik verwacht dat ik de eerste tijd na de bevalling nog veel minder tijd heb om bezig te zijn met mijn blog.

Natuurlijk vind ik het wel heel leuk om dingen met jullie te delen en dat zal ik ook zeker blijven doen. Maar waarschijnlijk is het op sommige momenten even wat stiller op mijn blog. Een tijdje geleden zette ik nog zo’n 10 artikelen per week online, maar dat gaat me de komende tijd niet lukken.

Ik heb de laatste tijd wel geprobeerd om een beetje vooruit te werken, zodat mijn ‘verlof’ geen radiostilte wordt. Verder blijf ik bloggen wanneer ik zin en tijd heb, en ik ga er vanuit dat er wel gewoon een aantal artikelen per week online zullen blijven komen. Ga dus niet meteen denken dat ik aan het bevallen ben als er even niks online komt šŸ˜‰

10 gedachten over “Zwangerschapsverlof?

 1. Mathiske's mama blog schreef:

  Het fijne van bloggen vind ik dat je het zo lekker zelf ik kan delen. Als je er aan toe bent kun je altijd nog “bevallingsverlof” nemen. Ik ben een beetje in dubio over onze vakantie.. of ik van te voren van alles in plan of gewoon dan ook ‘ op vakantie’ ben.

 2. Cindy schreef:

  Mijn hoofd stond de eerste weken na mijn bevalling totaal niet naar bloggen. En nu nog steeds niet helemaal. Tijdens mijn verlof had ik veel vooruit gewerkt, maar ik had geen kleine rondlopen. Geniet lekker van je laatste weken en dat bloggen komt wel weer.

 3. Astrid schreef:

  Hier precies hetzelfde gedaan. Niet officieel verlof ofzo, maar gewoon alleen nog bloggen wanneer er tijd is. Nu onze kleine twee weken oud is os het me steeds gelukt om om de dag iets te plaatsen (ipv elke dag). Het is zeker de eerste weken even zoeken naar tijd (helemaal omdat het niet jou en mijn eerste kind is)

  Lekker nog even rusten nu het kan, heel belangrijk

 4. Wendy schreef:

  Dat heb ik precies hetzelfde! Al blog ik normaal toch al wel minder dan jij, het gaat nu soms even niet met 35 wkn zwanger en een kind van 1,5 haha. Wel jammer want ik moet zoveel leuke samenwerking en afslaan omdat ik mezelf gewoon niet wilvastpinnen op een datum om iets te moeten publiceren. Maar ja: jammer want deze zwangerschap komt niet meer terug dus ik wil ook echt wel genieten Ć©n genoeg rust pakken! Succes ermee Malou!

 5. Jessica schreef:

  Heel fijn toch, even aan jezelf denken en aan de kleine denken! Bloggen wanneer je zin en tijd hebt dan komt er later wel weer een ritme in als je dit fijn vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.