Zwemles: we hebben besloten om over te stappen

zwemles over stappen

De kogel is door de kerk; Nomi gaat voortaan ergens anders naar zwemles. Laatst vertelde ik jullie al dat het niet goed ging op zwemles en toen had ik al mijn twijfels of we wel op deze manier door moesten gaan. Ik maakte een afspraak voor een proefles bij een ander zwembad en na die les was ik eigenlijk al helemaal om, en Nomi ook!

Waarom stoppen bij het ‘oude’ zwembad

Terwijl Nomi met veel plezier begon met zwemles, ging ze er de laatste tijd met heel veel tegenzin naartoe. Dat werd eigenlijk steeds erger. Ze had er totaal geen plezier mee in. Eerst besloot ik het nog even aan te zien, maar er veranderde niks. Iedere zaterdagochtend, voordat we naar zwemles gingen, was het drama. Als ik haar vroeg wat er dan niet leuk was, vertelde ze dat ze het niet kan, dat de juf heel streng is en telkens tegen de kinderen schreeuwt.

Het zwemmen zelf

Vervolgens ging het zwemmen zelf ook niet meer goed. Terwijl ze de schoolslag eerst best goed onder de knie had, lukte het opeens niet meer. Ik vermoedde dat het door de spanning kwam. Het zwembad adviseerde om een privéles te nemen en daarna ‘verder te kijken wat verstandig was’. Ik voelde een beetje aankomen dat ze haar een badje terug wilden plaatsen, dat schijnen ze bij dit zwembad wel vaker te doen. Dat zou voor Nomi hartstikke vervelend zijn en het zou betekenen dat ze nog láng niet klaar is met zwemles, terwijl ze juist zo graag klaar wilde zijn.

Hoogsensitief

Ik denk dat Nomi’s hoogsensitiviteit hier ook meespeelde. Nomi kan er slecht tegen als er iemand boos is, ook als de badjuf boos is op een ander kind. Daar heeft ze last van, het zorgt voor spanning, en waarschijnlijk lukt het daardoor allemaal niet meer.

Proefles bij een ander zwembad

Ik werd getipt over een ander zwembad hier in de buurt en ik besloot een mailtje te sturen over de mogelijkheden. Ik legde het verhaal uit en ik vertelde er ook bij dat Nomi hoogsensitief is. Ik kreeg een hele fijne mail terug, waarin verteld werd dat ze bij dat zwembad ervaring hebben met hoogsensitieve kinderen en rekening houden met hun behoeftes. Dat klonk meteen al erg fijn! Ze hadden per direct een paar plekjes vrij en Nomi mocht vrijblijvend een proefles komen volgen. Dat leek me wel wat en Nomi wilde ook erg graag naar een ander zwembad.

Twee dagen later mochten we langskomen voor een proefles. Nomi vond het eerst even spannend, maar toen ze in het water bij de badjuf op schoot mocht zitten, ging het helemaal goed. Ze had ontzettend veel plezier en ik was stomverbaasd over hoe goed ze zwom. Na de zwemles kwam de badjuf naar me toe en ze vroeg of Nomi toevallig op ballet zit. Eh, ja! Waarschijnlijk spitst ze haar tenen daardoor tijdens de schoolslag en lukte het niet helemaal. Maar tijdens de les had ze Nomi al laten zien wat ze moest doen met haar voeten en toen ging het meteen goed!

Verder vond ze dat Nomi ontzettend goed zwom en toen ik vroeg of het haalbaar was om voor de zomervakantie haar A-diploma te halen, zei ze dat dat zeker moest lukken.

Overstappen

Voor mij was het eigenlijk meteen al duidelijk dat we gingen overstappen. Natuurlijk hadden we het er thuis nog even over, maar Bart, Nomi en ik dachten er allemaal hetzelfde over. Nomi was helemaal enthousiast over de zwemles en over de badjuf. Ik vond de manier van lesgeven ook erg prettig en het feit dat Nomi opeens zo goed zwom, zei voor mij ook al genoeg. Verder vind ik het erg knap dat deze badjuf na een paar minuten al zag waar het mis ging met de schoolslag, terwijl haar vorige badjuf geen idee had waarom het niet lukte.

Binnenkort mag ze weer naar zwemles en Nomi heeft er heel veel zin in. Hopelijk blijft ze het leuk vinden en blijft het zo goed gaan! Ik zal jullie natuurlijk op de hoogte houden!

7 gedachten over “Zwemles: we hebben besloten om over te stappen

  1. lodi schreef:

    Je hebt helemaal gelijk, als het niet gaat bij een zwemles, dan gaat het voor haar ook alleen maar tegenwerken en dat wil je ook niet. Zwemles moet leuk zijn en daar horen lieve en kundige badmeesters/juffen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.