Huisdieren en baby’s

kinderen huisdieren
Je hoort regelmatig gemengde verhalen over huisdieren en baby’s en tijdens mijn zwangerschap vroeg ik me wel eens af hoe het zou gaan met Guusje en Nomi. Guusje is een lieve kat, maar niet tegen mensen die ze niet kent. Ik kreeg toen ook regelmatig van andere mensen de vraag of het wel goed zou gaan, maar hoewel ik het ook wel spannend vond, had ik er wel vertrouwen in.

Een kat en een baby

In het begin keek Guusje helemaal niet naar Nomi om. Ze vond haar totaal niet interessant. Toen Nomi iets meer geluid begon te maken en wat meer begon te bewegen, werd Guusje een beetje bang voor haar. Als Nomi huilde, ging Guusje meteen naar boven. Wel een beetje zielig natuurlijk, maar ze moest er toch maar aan wennen.

Eenkennig

Guusje is gruwelijk eenkennig, dus ik had niet verwacht dat ze ooit uit zichzelf naar Nomi toe zou gaan. Toch gebeurt dat de laatste tijd steeds vaker. Nomi wordt helemaal wild als ze Guusje ziet en begint te gillen en te lachen en dat vindt Guusje dan weer eng. Als Nomi rustig doet, komt Guusje wel naar haar toe en Nomi mag haar zelfs aanraken. Aaien snapt ze natuurlijk nog niet, maar ze probeert Guusje vaak te pakken en dat doet ze zo lomp dat ze haar hele hand vol haar heeft. Blijkbaar doet het geen pijn en Guusje reageert er nauwelijks op. Als ze het niet meer leuk vindt loopt ze weg en ze heeft gelukkig nog nooit geblazen naar Nomi.
Guusje is helemaal verliefd op Bart en ook als Nomi bij hem ligt, komt ze erbij. Op deze manier hebben ze trouwens ook aan elkaar kunnen wennen, eerst lag Nomi nog gewoon stil bij Bart en was het voor Guusje niet eng.

Honden en een baby

Mijn ouders hebben twee honden en Nomi vond ze eerst heel interessant, maar sinds kort vindt ze ze eng. Een tijdje geleden probeerde ze ze nog telkens te aaien, maar nu begint ze te huilen als ze te dichtbij komen. Ze doen trouwens heel lief tegen haar en ze willen vooral aan haar snuffelen. Ik ga binnenkort maar eens samen met haar de honden proberen te aaien, misschien helpt dat.
Heb jij ervaring met baby’s en huisdieren?

10 gedachten over “Huisdieren en baby’s

 1. Wendy schreef:

  Ik ben ook heel benieuwd hoe onze twee katers gaan reageren als er in de toekomst een baby in huis komt. Ik denk wel dat het goed komt, want eigenlijk zijn het best wel allemans vrienden. Als je ook ziet hoe erg wij met ze kunnen jakken, zonder dat ze daar echt op reageren (niet grommen, blazen of iets dergelijks), dan denk ik dat alleen nog maar meer.

 2. Nicky schreef:

  Leuk dat ze zo goed op elkaar reageren. Ik vind het altijd knap wanneer dieren goed op de komst van een baby reageren en hoe sommige erg leuk met de baby omgaan. Wij hebben geen dieren…

 3. jansyluvzu schreef:

  Wat leuk zeg…mijn zusje heet trouwens ook Guusje….zo gek om te lezen in je blog het over een poes gaat…
  hier geen huisdieren, maar Lola is dol op dieren en vindt poezen en hondjes erg interessant…leuk!

 4. ester schreef:

  Wat lief dat Nomi en Guusje elkaar steeds meer vertrouwen. Wij hebben ook een kat in het gezin. Een erg sociaal beestje dat continu rond de kinderen dartelt. Jules moet onze kater soms van zich afslaan :')

 5. Sonja Ohmymacushla schreef:

  Geweldig! Als ik niet allergisch was geweest, hadden de twins zeker al dierenvriendjes gehad. Jammer genoeg is de hond van mijn ouders overleden, de twins waren met hun tien maandjes al verzot op het beestje.
  Koesteren zo'n dierenvriendschap, ik geloof dat het voor kids goed is om zich ook aan een huisdier te hechten!

 6. Leonie schreef:

  Ik heb een zoontje van 13 weken een en hond van 9 maanden.. die twee zijn nu al de beste vriendjes..
  Zoontje gaat lachen als hij de hond ziet.. hondje wil ook altijd bij mijn zoontje snuffelen.
  Wij houden het heel goed in de gaten maat voor lijkt het echt een top team.. alleen is de hond nog erg jong daardoor lekker speels en lomp. Ze heeft al paar keer haar poot per ongeluk op mijn zoontje gezet.. oops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.